Αν και δεν υπάρχει κάποιος κανόνας, το κόλπο για να καταλάβεις σε ποιον καρπό θα βάλεις το ρολόι σου είναι αρκετά απλό.
Κάθε μέρα ξεκινά με ένα συγκεκριμένο τελετουργικό. Υπάρχουν εκείνοι που σηκώνονται και κάνουν ένα γρήγορο ντους, αλλά κι αυτοί που επιλέγουν να πάνε για τρέξιμο ή να τσεκάρουν τα emails τους πριν φύγουν για τη δουλειά. Όταν πια ετοιμαστούν και λίγο πριν περάσουν την πόρτα του σπιτιού τους, φορούν ενστικτωδώς το ρολόι τους στον αριστερό τους καρπό, χωρίς να δίνουν σημασί στο επιλέγουν το συγκεκριμένο χέρι.
Είναι λες και υπάρχει κάποιος κανόνας πως το ρολόι χειρός πρέπει να φοριέται στον αριστερό καρπό. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. Ο σωστός τρόπος να το φοράς, είναι στο χέρι απέναντι από το «καλό» σου. Δηλαδή αν είσαι δεξιόχειρας, το φοράς στα αριστερά και αν είσαι αριστερόχειρας, στα δεξιά. Ωστόσο, καθώς μόνο το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι αριστερόχειρες, ο κανόνας τείνει να γενικεύεται και να περιορίζεται στο γεγονός ότι πρέπει πάντα να επιλέγουμε να το φοράμε αριστερά.
Υπάρχουν τρία βασικά οφέλη που συμφωνούν στην απόφαση να το βάλετε στο χέρι απέναντι από το «καλό» χέρι:
Πρακτικότητα: Το να μπορείς να κοιτάς το ρολόι, ενώ κάνεις μια άλλη δραστηριότητα. Δηλαδή, σου επιτρέπει να κάνεις δύο πράγματα ταυτόχρονα.
Ευκολία: Όχι μόνο σου επιτρέπει να εκτελείς περισσότερες από μία εργασίες ταυτόχρονα, αλλά επειδή δεν χρειάζεται να διακόψεις αυτή τη δραστηριότητα για να κοιτάξεις το ρολόι, σου επιτρέπει να νιώσεις πιο άνετα.
Προστασία: Το να φοράς το ρολόι στο χέρι που χρησιμοποιείς συνέχεια σημαίνει ότι το εκθέτεις σε περισσότερες κινήσεις. Και αυτό, με τη σειρά του, σε πιθανή ζημιά.
ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επιστολή-διάβημα Αννίτας σε Προέδρους Κοινοβουλίων για Βαρώσι - «Θολά κανάλια και διαδικασίες...»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Νοεμβρίου - Ο βίος των Αγίων
• Τα ζώδια σήμερα: Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον - Ένα Σάββατο - Θεία Δίκη ξεδιπλώνεται
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις