Τσάκωσαν 33χρονο τουρίστα με κοκαΐνη στην κατοχή του - Μαζεμένες καταγγελίες στην Αγία Νάπα

Τσάκωσαν 33χρονο τουρίστα με κοκαΐνη στην κατοχή του - Μαζεμένες καταγγελίες στην Αγία Νάπα

Σε εφαρμογή έχει θέσει σχέδιο ενεργείας η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου στην τουριστική περιοχή Αγίας Νάπας με σκοπό την αποτελεσματικότερη πρόληψη και πάταξη του εγκλήματος και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και προστασίας των πολιτών, πραγματοποιώντας συντονισμένες επιχειρήσεις με την συμμετοχή μελών των αστυνομικών σταθμών Αγίας Νάπας και Παραλιμνιου αλλά και μελών του ΟΠΕ, ΤΑΕ, Τροχαίας Αμμοχώστου, Υ.ΚΑ.Ν Αμμοχώστου, Υ.Α&Μ Αμμοχώστου καθώς και μελών της Μ.Μ.Α.Δ. Κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι σε 36 υποστατικά και ελέχθησαν 117 πρόσωπα εκ των οποίων οι 89 αλλοδαποί.

Επίσης έγιναν 145 τροχαίες καταγγελίες ενώ διενεργήθηκαν 20 έλεγχοι αλκοτέστ από τους οποίους προέκυψε 1 καταγγελία για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

Στο πλαίσιο των ελέγχων της αστυνομίας για πάταξη της παράνομης απασχόλησης και εργοδότησης αλλά και της παράνομης παραμονής, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν συνολικά σε 2 συλλήψεις υπηκόων τρίτων χωρών οι οποίο εντοπίστηκαν να διαμένουν παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας ενώ συνελήφθηκε και ένας αλλοδαπός αιτητής πολιτικού ασύλου ο οποίος εργάζονταν χωρίς την σχετική άδεια. Ο ελληνοκύπριος εργοδότης του κατηγορήθηκε γραπτώς για να κληθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.

Διενεργήθηκε επίσης 1 σύλληψη 33 χρόνου τουρίστα από την Φιλανδία για υπόθεση παράνομης κατοχής και χρήσης ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α.

Συγκεκριμένα στις 29/4/23 και ώρα 20:30 στην Αγία Νάπα συνελήφθηκε από μέλη του ΟΠΕ Αμμοχώστου ο 33 χρόνος στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε ένα σακουλάκι με κοκαΐνη 0,6 γραμμαρίων. Αυτός οδηγήθηκε στα γραφεία της ΥΚΑΝ Αμμοχώστου και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα.

Εξάλλου, σε εκστρατεία της Τροχαίας Αμμοχώστου για πρόληψη των οδικών συγκρούσεων και καταστολή τροχαίων παραβάσεων, που διενεργήθηκε μεταξύ των ωρών 2μ.μ. -12 τα μεσάνυχτα της 30/4/23 στην Αγία Νάπα, κατασχέθηκαν επτά οχήματα (4 αυτοκίνητα, 1 μοτοποδήλατο και 2 μοτοσικλέτες) για διάφορες τροχαίες παραβάσεις και διενεργήθηκαν 76 τροχαίες καταγγελίες, μεταξύ των οποίων και 4 καταγγελίες για πλαστογραφία άδειας οδηγού και χρήση πλαστής άδειας οδηγού, 3 για οδήγηση με ληγμένη μαθητική άδεια οδηγού, 5 για φθαρμένα ελαστικά και 2 για οδήγηση ακινητοποιημένου οχήματος.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων εντοπίστηκαν επίσης 6 υπήκοοι τρίτων χωρών, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνελήφθησαν.

Οι συντονισμένες επιχειρήσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE