Πάει Παρίσι ο ΠτΔ - Θα συναντηθεί με Μακρόν για Κυπριακό και διεθνή ζητήματα

Πάει Παρίσι ο ΠτΔ - Θα συναντηθεί με Μακρόν για Κυπριακό και διεθνή ζητήματα

Συνάντηση με τον Εμανουελ Μακρόν θα έχει αύριο στο Παρίσι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί ύστερα από πρόσκληση του Γάλλου Προέδρου, με τον οποίο θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας, στο πλαίσιο του οποίου θα συζητήσουν το Κυπριακό και άλλα διεθνή ζητήματα.

Ειδικότερα θα συζητηθεί η πρόταση του Προέδρου Χριστοδουλίδη για ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης.

Εκπρόσωπος της γαλλικής πρεσβείας στη Λευκωσία ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως οι δυο Προέδροι αναμένεται να συζητήσουν για τις λεπτομέρειες που αφορούν τις ιδέες του Προέδρου Χριστοδουλίδη για σπάσιμο του αδιεξόδου, ώστε να καταστεί δυνατή η επάνοδος στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

ΠΗΓΗ: Riknews.com.cy

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE