Σουδάν: Χτυπήθηκε το γαλλικό κομβόι που μετέφερε Έλληνες πολίτες – Καμία αναφορά για τραυματίες

Σουδάν: Χτυπήθηκε το γαλλικό κομβόι που μετέφερε Έλληνες πολίτες – Καμία αναφορά για τραυματίες

Εν μέσω πυρών επιχειρείται η απομάκρυνση ξένων πολιτών και διπλωματικών αποστολών από το φλεγόμενο Σουδάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκε χτύπημα στο γαλλικό κομβόι που εγκαταλείπει την εμπόλεμη χώρα στο οποίο επιβαίνουν και Έλληνες πολίτες.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν τραυματισμένο Γάλλο στρατιωτικό, όπως μεταδίδει και το ΑΠΕ.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμό κάποιου Έλληνα ή Γάλλου πολίτη.

Οι αντιμαχόμενες πλευρές, ο στρατός και οι παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF), αλληλοκατηγορούνται ότι επιτέθηκαν σε αυτοκινητοπομπή, την οποία στελέχη των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων συνόδευαν με προορισμό την πρεσβεία της Γαλλίας στο Χαρτούμ, και απώτερο στόχο την μετακίνηση τους εκτός του Σουδάν.

ΠΗΓΗ: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Οι Βουλευτικές Εκλογές της 24ης Μαΐου 2026 διαμορφώνονται ήδη ως μία από τις πιο σύνθετες και αμφίρροπες εκλογικές αναμετρήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου. Τα δεδομένα του εκλογικού σώματος, οι πρώτες δημοσκοπικές ενδείξεις, η έντονη πολυδιάσπαση του κομματικού σκηνικού και οι εσωτερικές αναταράξεις σε παραδοσιακά κόμματα συνθέτουν ένα περιβάλλον πολιτικής αβεβαιότητας, όπου τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE