Σουδάν: Χτυπήθηκε το γαλλικό κομβόι που μετέφερε Έλληνες πολίτες – Καμία αναφορά για τραυματίες

Σουδάν: Χτυπήθηκε το γαλλικό κομβόι που μετέφερε Έλληνες πολίτες – Καμία αναφορά για τραυματίες

Εν μέσω πυρών επιχειρείται η απομάκρυνση ξένων πολιτών και διπλωματικών αποστολών από το φλεγόμενο Σουδάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκε χτύπημα στο γαλλικό κομβόι που εγκαταλείπει την εμπόλεμη χώρα στο οποίο επιβαίνουν και Έλληνες πολίτες.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν τραυματισμένο Γάλλο στρατιωτικό, όπως μεταδίδει και το ΑΠΕ.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμό κάποιου Έλληνα ή Γάλλου πολίτη.

Οι αντιμαχόμενες πλευρές, ο στρατός και οι παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF), αλληλοκατηγορούνται ότι επιτέθηκαν σε αυτοκινητοπομπή, την οποία στελέχη των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων συνόδευαν με προορισμό την πρεσβεία της Γαλλίας στο Χαρτούμ, και απώτερο στόχο την μετακίνηση τους εκτός του Σουδάν.

ΠΗΓΗ: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν-  Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν- Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Στις έντεκα σήμερα το πρωί, στο παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουφάν Ερχιουρμάν, έχουν ένα ακόμη ραντεβού με το Κυπριακό. Όχι όμως, με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε το Σάββατο στην Πύλα, αποδείχθηκε βραχύβιο, οι δημόσιες τοποθετήσεις των τελευταίων ημερών άνοιξαν ξανά μέτωπα και η δυσπιστία επέστρεψε, πριν προλάβει να εδραιωθεί η αισιοδοξία.

BEST OF TOTHEMAONLINE