ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Στη νότια Ασία ο υψηλότερος αριθμός κοριτσιών που αναγκάζονται να παντρευτούν

ΟΗΕ: Στη νότια Ασία ο υψηλότερος αριθμός κοριτσιών που αναγκάζονται να παντρευτούν

Στη νότια Ασία καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός κοριτσιών που αναγκάζονται να παντρευτούν, καθώς οι οικονομικές δυσκολίες και το κλείσιμο σχολείων λόγω της πανδημίας covid ανάγκασε οικογένειες να παντρέψουν τα κορίτσια τους, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις της Unicef που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Στην περιοχή υπάρχουν 290 εκατομμύρια κορίτσια που αναγκάστηκαν να παντρευτούν, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 45% του συνόλου παγκοσμίως, σημείωσε η Unicef ζητώντας να γίνουν περισσότερες προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

«Το γεγονός ότι η νότια Ασία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό παγκοσμίως κοριτσιών που παντρεύονται δεν είναι τίποτα λιγότερο από τραγικό», τόνισε η Νοάλα Σκίνερ, περιφερειακή διευθύντρια της Unicef για την Ασία.

«Ο γάμος σε παιδική ηλικία αποκλείει τα κορίτσια από την εκπαίδευση, θέτει την υγεία τους και την ευημερία τους σε κίνδυνο και υπονομεύει το μέλλον τους», πρόσθεσε.

Νέα έρευνα της Unicef, στην οποία περιλαμβάνονται μαρτυρίες και συζητήσεις με ανθρώπους σε 16 περιοχές του Μπανγκλαντές, της Ινδίας και του Νεπάλ, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πολλοί γονείς θεώρησαν τον γάμο ως την καλύτερη επιλογή για τις κόρες τους που είχαν περιορισμένες ευκαιρίες να πάνε σχολείο στη διάρκεια των lockdown λόγω της πανδημίας.

Η νόμιμη ηλικία γάμου για τις γυναίκες είναι τα 20 έτη στο Νεπάλ, τα 18 στην Ινδία, τη Σρι Λάνκα και το Μπανγκλαντές και τα 16 στο Αφγανιστάν. Στο Πακιστάν η νόμιμη ηλικία γάμου είναι τα 18 έτη, με εξαίρεση την επαρχία Σιντ, όπου είναι τα 16.

Η έρευνα της υπηρεσίας του ΟΗΕ επίσης βρήκε ότι οικογένειες που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα αναγκάστηκαν να παντρέψουν σε μικρή ηλικία τις κόρες τους στη διάρκεια της πανδημίας προκειμένου να μειώσουν το κόστος διαβίωσης.

Ως μέσο για την αντιμετώπιση του φαινομένου, η Unicef προωθεί την εφαρμογή μέτρων κοινωνικής προστασίας ώστε να αντιμετωπιστεί η φτώχεια, την προστασία του δικαιώματος των παιδιών στην εκπαίδευση, την καλύτερη εφαρμογή της νομοθεσίας και την αλλαγή των κοινωνικών κανόνων.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Το να ηρεμήσετε είναι πιο εύκολο στα λόγια - Ο ανάδρομος Ερμής του Νοεμβρίου φέρνει δράματα σε αυτά τα ζώδια

• Netflix: Το top5 των ταινιών και σειρών που προτιμούν οι Κύπριοι τον Νοέμβριο – Βαθμολογίες και trailer

• Επεισοδιακή καταδίωξη στους δρόμους της Λευκωσίας – Περιπολικό συγκρούστηκε με όχημα καταζητούμενου για υπόθεση απαγωγής

• Κλάδος σκυροδέματος: Πιο αποφασιστική κυβερνητική διαμεσολάβηση ζητούν οι εργαζόμενοι

• Παγκύπριας κλίμακας επιχείρηση της Αστυνομίας για παράνομους μετανάστες - Χειροπέδες σε 24 πρόσωπα - Προχωρούν οι διαδικασίες για επαναπατρισμό τους

• Παγκόσμιος συναγερμός: Αποκολλήθηκε μέρος του Ήλιου - Τι σημαίνει αυτό για τον πλανήτη μας



Αναστασιάδης-Χριστοδουλίδης: Από την «πατρική» στοργή, στον... «πατρικό» θυμό

Αναστασιάδης-Χριστοδουλίδης: Από την «πατρική» στοργή, στον... «πατρικό» θυμό

Όταν στις 28 Φεβρουαρίου του 2023 ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέβαινε τον λόφο του προεδρικού με τη σύζυγο και τα παιδιά του, για την τελετή παράδοσης – παραλαβής της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Νίκο Αναστασιάδη, το κλίμα ήταν άκρως οικογενειακό, με τον Νίκο Αναστασιάδη να βλέπει τον <διάδοχό> του με ύφος περήφανου πατέρα. Ο Νίκος Αναστασιάδης μάλιστα, αποκαλούσε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, <Νίκο μου>.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top