Δεν πρόλαβε να αναρτηθεί η στήλη για την ιστορία της μικρής Ζάχρα από το Αφγανιστάν και την επιλεκτική ευαισθησία εκείνων που πατάνε ανέξοδα likes σε τρέντι ποστ ενώ μοιράζουν απλόχερα ψόφους και κατάρες σε μετανάστες και πρόσφυγες που δεν πληρούν τα κριτήρια λύπησης του large τόππουζου ρατσιστόμουτρου και πριν αλέκτωρ λαλήσει έσκασε η ανάλογη είδηση από την Πάφο: Οι κάτοικοι λέει της τουριστικής περιοχής "Τάφοι των Βασιλέων" πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας με αίτημα την απομάκρυνση της δομής ανήλικων μεταναστών από τη γειτονιά τους γιατί -λένε- νιώθουν ανασφάλεια.
Θα τους χαλάει κι αυτούς το ίματζ αλά Ζύγι. Ούτε που τους ενδιαφέρει πως ζουν 150 ανήλικοι στοιβαγμένοι εκεί, αρκεί να φύγουν και να γίνουν πρόβλημα κάποιων άλλων. Πόση αγνή χριστιανική αγάπη να αντέξει κάποιος πασχαλιάτικα;
Αυτό για πρόλογο. Στο κυρίως θέμα μας τώρα που δεν διαφέρει και πολύ. Τις προάλλες χαρήκαμε για την καταδίκη από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου του ζευγαριού από την Αμμόχωστο που νόμιζε πως αντί για φάρμα διατηρούσε φυτεία στην προεμφυλιακή Λουιζιάνα: Το ζεύγος των -είμαι σίγουρος ακραιφνών πατριωτών- Κυπρίων “εργοδοτούσε” ή ορθότερα χρησιμοποιούσε ως σύγχρονους σκλάβους επτά Αιγύπτιους οι οποίοι ζούσαν και εργάζονταν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι σε 15(!) κατηγορίες, μεταξύ άλλων για εμπορία προσώπων με σκοπό την εκμετάλλευση στην εργασία, αδίκημα που επισύρει μέχρι και 15 χρόνια φυλάκιση.
Οι επτά Αιγύπτιοι, εργάζονταν νόμιμα στις καλλιέργειες του ζευγαριού στην ελεύθερη Αμμόχωστο από το 2017 μέχρι το 2020 και σύμφωνα με όσα ακούστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία, οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσης τους ήταν άθλιες. Ζούσαν σε παραπήγματα χωρίς καν τουαλέτα, δεν τους κατέβαλαν κανονικά τους μισθούς τους, τους υποχρέωναν να εργάζονται περισσότερες ώρες και μέρες απ’ όσες προβλέπει η σχετική νομοθεσία, ενώ τους κατακρατούσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα για να μην μπορούν να φύγουν. Κανονικοί σκλάβοι. Ακριβώς το είδος του αλλοδαπού που λατρεύει ο μέσος έρχονται-οι-ξένοι-και-μας-παίρνουν-τις-δουλειές-μας Γρίβας γηγενής.
Πρόκειται για την πρώτη καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε υπόθεση που αφορά αποκλειστικά εκμετάλλευση στην εργασία χωρίς να συμπεριλαμβάνονται αδικήματα σεξουαλικής φύσης και που πιθανόν να ανοίξει τον δρόμο προς τη δικαιοσύνη και για άλλες υποθέσεις σύγχρονης δουλείας από οπαδούς του Robert E. Lee. Άρα κρίνεται ως μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση-σταθμός, σωστά;
Σωστά. Μέχρι που ανακοινώθηκε η ποινή. 2,5 χρόνια φυλάκιση με τριετή ΑΝΑΣΤΟΛΗ.
Που να μην τους έβρισκαν και ένοχους σε μια ντουζίνα-και-βάλε κατηγορίες!
Ως ελαφρυντικά το Δικαστήριο προσμέτρησε το γεγονός πως δεν ασκήθηκε βία εναντίον των εργατών (πόσο...ευαίσθητοι), πως δεν τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή τους (πόσο... πονόψυχοι) και πως πληρώνονταν έστω και καθυστερημένα (πόσο... γενναιόδωροι). Επίσης ότι καθυστέρησε πολύ η εκδίκαση της υπόθεσης χωρίς να ευθύνονται γι’ αυτό οι κατηγορούμενοι.
Είναι να απορείς πραγματικά πώς δεν ανάγκασε το δικαστήριο τους επτά Αιγύπτιους να ζητήσουν και συγγνώμη από τους ιδιοκτήτες τους για την ταλαιπωρία που υπέστησαν. Αλαμπάμα που τους χρειάζεται. Όχι πολύ παλαιότερα θα τους είχαν κρεμάσει ανάποδα από δέντρο για παραδειγματισμό.
Είπαμε η δικαιοσύνη να είναι τυφλή, όχι να εθελοτυφλεί...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Νοεμβρίου - Ο βίος των Αγίων
• Τα ζώδια σήμερα: Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον - Ένα Σάββατο - Θεία Δίκη ξεδιπλώνεται
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις