«Χνουδωτός» εφιάλτης: Χωρίς τέλος οι επιδρομές μινκ σε αυλές σπιτιών στην Ελλάδα - Προκαλούν μεγάλες ζημιές

«Χνουδωτός» εφιάλτης: Χωρίς τέλος οι επιδρομές μινκ σε αυλές σπιτιών στην Ελλάδα - Προκαλούν μεγάλες ζημιές

Επικίνδυνα έχουν πολλαπλασιαστεί οι αγέλες των μινκ που απελευθερώθηκαν τα Χριστούγεννα του 2010 από δυο εκτροφεία στο Χιλιόδενδρο Καστοριάς και στην Σιάτιστα Κοζάνης από υποτιθέμενους φιλόζωους του «Μετώπου Απελευθέρωσης Ζώων» και εισβάλλουν πλέον σε κοτέτσια και αυλές στην Θεσσαλία.

Τα σαρκοβόρα ζώα προκαλούν μεγάλες ζημιές στις παρόχθιες περιοχές του Πηνειού στην ευρύτερη περιοχή της Φαλάνης, του Δασοχωρίου και της Λάρισας, όπου έχουν κατασπαράξει κοτόπουλα και κότες προκαλώντας τεράστιες ζημιές. Οι επιδρομές έχουν επεκταθεί, καθώς τον Ιούνιο του 2022 τα μινκ έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή Αργυροπούλι και έξι μήνες μετά στην Πέρα Χώρα Τυρνάβου. Οι κάτοικοι που υπέστησαν ζημιές ζητούν από τις τοπικές αρχές τρόπους αντιμετώπισης των επιδρομών.

Οι ειδικοί εκτιμούν η εμφάνιση των μινκ στις παρόχθιες περιοχές του Πηνειού οφείλεται και στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, αφού εκμεταλλεύονται την πτώση της στάθμης των νερών και επεκτείνουν τις φωλιές τους. Όμως, αν ενταθούν οι επιδρομές, υπάρχει κίνδυνος να ανατραπεί το οικοσύστημα, καθώς αποθηκεύουν τροφή σκοτώνοντας περισσότερα ζώα απ’ όσα χρειάζονται. Καθώςτο θηλυκό γεννάει τρία ως οκτώ μικρά μία φορά το χρόνο, είναι αντιληπτό πόσο έχει μεγαλώσει ο πληθυσμός τους από το 2010.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE