Τέμπη: Τοποθετήθηκε εικονοστάσι στο σημείο του πολύνεκρου δυστυχήματος - Σε βαρύ κλίμα έγινε το μνημόσυνο - Φωτογραφίες

Τέμπη: Τοποθετήθηκε εικονοστάσι στο σημείο του πολύνεκρου δυστυχήματος - Σε βαρύ κλίμα έγινε το μνημόσυνο - Φωτογραφίες

Ένα εικονοστάσι προς τιμήν των 57 ανθρώπων που έχασαν τη ζωήτους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στήθηκε στα Τέμπη με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου συγγενείς και πολίτες θα μπορούν να ανάβουν ένα κεράκι στη μνήμη των αδικοχαμένων επιβαινόντων στις μοιραίες αμαξοστοιχίες.

Ήδη αρκετοί είναι οι άνθρωποι που έχουν εναποθέσει εκεί στεφάνια και λουλούδια για τους ανθρώπους που χάθηκαν.

Βαρύ το κλίμα στο μνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών

Ένα μήνα μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, που συγκλόνισε τόσο τη χώρα όσο και τον διεθνή κόσμο, τελέστηκε το Σάββατο (1/4) επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στον οικισμό των Τεμπών για τα 57 θύματα της τραγωδίας.

Στο μνημόσυνο παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων συγγενείς των επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας, τοπικοί αξιωματούχοι καθώς και στελέχη του ΕΚΑΒ και της ΕΜΑΚ Λάρισας.

Με φορμή τη συμπλήρωση ενός μήνα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι.Ν της Αγίας Τριάδας Τεμπών έλαβε την απόφαση να τελέσει την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πάπας σε ΥΠΕΞ: Κοινές αξίες συνδέουν Αγία Έδρα και Κυπριακή Δημοκρατία

Πάπας σε ΥΠΕΞ: Κοινές αξίες συνδέουν Αγία Έδρα και Κυπριακή Δημοκρατία

Στους διαρκείς δεσμούς και τις κοινές αξίες που συνδέουν την Αγία Έδρα και την Κυπριακή Δημοκρατία αναφέρθηκε ο Πάπας Λέων ΙΔ', υπογραμμίζοντας την ανεκτίμητη χριστιανική κληρονομιά της Κύπρου και τον ρόλο της ως γέφυρας πολιτισμών. Ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην τελετή ενθρόνισης του νέου Ποντίφικα, μετέφερε τις θερμές ευχές της κυπριακής πολιτείας.