ΚΟΙΝΩΝΙΑ

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επιτακτική η ανάγκη προσωρινής συντήρησης της Μαρίνας Λάρνακας (ΦΩΤΟ & VIDEO)

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επιτακτική η ανάγκη προσωρινής συντήρησης της Μαρίνας Λάρνακας (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Σωρεία προβλημάτων που επηρεάζουν τη λειτουργία της Μαρίνας Λάρνακας συσσωρεύτηκαν, λόγω της στασιμότητας, που παρατηρείται στην υλοποίηση του μεγαλεπήβολου έργου της Ενιαίας Ανάπτυξης της Μαρίνας και του Λιμανιού της πόλης. Η ιστοσελίδα μας, μπήκε στη Μαρίνα και κατέγραψε αποκλειστικές εικόνες.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη

Επιτακτική είναι η ανάγκη συντήρησης και  μερικής αναβάθμισης της Μαρίνας Λάρνακας, μέχρι να διαφανεί τι μέλλει γενέσθαι με την πορεία του έργου για την Ενιαία Ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας.

Μιλώντας στην ιστοστελίδα μας, Tothemaonline, o  Διευθυντής της Μαρίνας,  Χρίστος Πετρίδης, ο οποίος διαχειρίζεται τον χώρο από το 2010,  είπε ότι όποιες και αν είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης,  θα πρέπει σε μεταβατικό στάδιο  και όσο η Μαρίνα είναι κάτω από την «ομπρέλα» του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, να γίνουν κάποιες βελτιώσεις για διευκόλυνση των χρηστών της Μαρίνας και των ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής.

Τοπιοτέχνηση του εξωτερικού χώρου της Μαρίνας

Ο κύριος Πετρίδης  έδωσε έμφαση στην ανάγκη κάποιων αλλαγών που πρέπει να γίνουν στην τοπιοτέχνηση του εξωτερικού χώρου. Η ασφαλτόστρωση των δρόμων,  η δημιουργία χώρων πρασίνου και η συστηματική καθαριότητα θα δώσουν άλλη εικόνα στην Μαρίνα.

Κοινόχρηστες τουαλέτες

Αναγκαία είναι η ανέγερση νέων κοινόχρηστων τουαλετών. Το υφιστάμενο κτίριο είναι παμπάλαιο και πάρα την αναβάθμιση της ποιότητας καθαριότητας  των αποχωρητηρίων,  δεν επιτυγχάνεται το σωστό αποτέλεσμα, που να ικανοποιεί τους ξένους επισκέπτες.  Oι τουαλέτες πρέπει να κατεδαφιστούν και να ανεγερθούν άλλες. 

Καλύτερος φωτισμός

Απαίτηση των ιδιοκτητών  σκαφών και χρηστών της Μαρίνας Λάρνακας είναι η βελτίωση παροχής φωτισμού.  Ήδη η διεύθυνση έκανε κάποιες ενέργειες εμπλουτισμού και αύξησης του φωτισμού με την χρήση κάποιων φωτοβολταϊκών, αλλά χρειάζεται πιο δομημένη δράση.

Αντικατάσταση μετρητών ηλεκτρικού ρεύματος

Οι μετρητές του ηλεκτρικού ρεύματος των σκαφών,  δηλαδή το σύστημα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στα σκάφη, χρήζει άμεσης αντικατάστασης, αφού είναι παμπάλαιο και δημιουργεί προβλήματα.  Με τον εκσυγχρονισμό του θα κοστολογείται πιο σωστά το ηλεκτρικό ρεύμα, που καταναλώνει το κάθε σκάφος.

Δημιουργία χώρου επισκευής σκαφών

Παρά το γεγονός ότι από το 1999, η Αρχή Λιμένων παραχώρησε 13 σκάλες για τις ανάγκες της Μαρίνας, το μεγαλύτερο μέρος της γης δεν χρησιμοποιείται.  Ο περιορισμένος χώρος που διατίθεται, έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει ακαταστασία και κακή οργάνωση στη Μαρίνα. Με τη χρήση περισσότερης έκτασης γης, θα υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας χώρου επισκευής σκαφών.

Όλα τα σκάφη, τα οποία χρήζουν επιδιόρθωσης θα σταθμεύουν στον ενδεδειγμένο χώρο και δεν θα είναι σκορπισμένα δεξιά αριστερά και έτσι η υπόλοιπη Μαρίνα θα διατηρείται ευπρεπής και καθαρή.

Το κράτος με την εφαρμογή του μέτρου αυτού θα πετύχει την αύξηση των εσόδων της Μαρίνας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλα σκάφη του Λιβάνου για να έρχονται για συντήρηση στη Λάρνακα, αλλά κάτι τέτοιο δεν καθίσταται δυνατόν λόγω έλλειψης χώρου.

Κατασκευή παιδότοπου ή ναυτικού ομίλου

Στόχος της διεύθυνσης της Μαρίνας είναι η δημιουργία παιδότοπου ή ναυτικού ομίλου, ώστε μέσα από διάφορες δραστηριότητας, να δίνεται η δυνατότητα στους νέους να μάθουν για τη θάλασσα.  

Χώρος για τους γάτους

Στην Μαρίνα Λάρνακας, έχουν εμφανιστεί δεκάδες γάτοι! Η διεύθυνση, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία  στα ζώα, δεν υπάρχει περίπτωση να τα απομακρύνει από το χώρο.  Αντ΄αυτού επιθυμεί όπως διαμορφωθεί ειδικός χώρος, για να φιλοξενηθούν.

Ο διευθυντής της Μαρίνας ξεκαθάρισε ότι το κόστος υλοποίησης των πιο πάνω είναι μερικές χιλιάδες ευρώ.  Είναι μέτρα που πρέπει να ληφθούν με στρατηγικό πλάνο τεσσάρων χρόνων, μέχρι να ξεκαθαριστεί το θέμα με την Ενιαία Ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας. Το κονδύλι  πρέπει να εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΤ.

Στην Μαρίνα Λάρνακας εργάζονται 12 άτομα. Είναι χωρητικότητας 370 σκαφών. Στην πλειοψηφία τους οι ιδιοκτήτες είναι Ελληνοκύπριοι. Οι ξένοι που έρχονται είναι από Λίβανο και Ισραήλ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μαθητής 6 ετών έφυγε από το σχολείο, διασταύρωσε δρόμους και πήγε σπίτι του χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς - Είπαν στον πατέρα ότι είναι στην τάξη

• Απεργούν οι εργαζομένοι στον κλάδο σκυροδέματος: Με συνθήματα έξω από το Υπουργείο «Δεν κάνουμε πίσω » - Βίντεο

• Βρήκαν κρυμμένο 25χρονο σε υποστατικό που μπήκε για να το κλέψει - Τον πρόδωσε ο συναγερμός

• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή

• Τα ποσά και η χρηματοδότηση από Ε.Ε για ασυνόδευτα παιδιά – Η δέσμευση της Κύπρου μέσα από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης

• Πασίγνωστος Κύπριος παρουσιαστής αποκάλυψε την άγνωστη κόντρα του με τον Αβέρωφ Νεοφύτου - Δείτε βίντεο



Αίολη η αισιοδοξία για τη «διπλωματία του καφέ» -«Ναρκοθετεί» τα «ήρεμα νερά» η Άγκυρα

Αίολη η αισιοδοξία για τη «διπλωματία του καφέ» -«Ναρκοθετεί» τα «ήρεμα νερά» η Άγκυρα

Ενώ η Λευκωσία αναμένει στο ακουστικό για τα επόμενα βήματα στο κυπριακό και για τη σύγκληση της πενταμερούς συνάντησης, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, καταρρίπτει όλα όσα προσπαθεί η Αθήνα να παρουσιάσει το τελευταίο διάστημα μέσω του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη περί ήρεμων νερών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες περνούν μέσα από το κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top