Παρέμβαση Ένωσης Συντακτών για Ρώσο δημοσιογράφο: "Εκφράζει φόβους για τη ζωή του"!

Παρέμβαση Ένωσης Συντακτών για Ρώσο δημοσιογράφο: "Εκφράζει φόβους για τη ζωή του"!

Παρέμβαση της Ένωσης Συντακτών Κύπρου παρεμβαίνει για την περίπτωση του Ρώσου δημοσιογράφου που κρατείται από τις Κυπριακές Αρχές από τις 15 Ιουλίου.

 Ήδη η ΕΣΚ επικοινώνησε με τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης ζητώντας δίκαιη αντιμετώπιση

Σημειώνεται πως ο Αντρέι Νεκράσοβ εκφράζει φόβους για τη ζωή του, ενώ συνελήφθη μετά από αίτημα των αρχών της ρωσικής Ομοσπονδίας για έκδοσή του στην υπό αναφορά χώρα.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών έχει ως ακολούθως:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου ζητά από τις αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας δίκαιη αντιμετώπιση του Ρώσου δημοσιογράφου Αντρέι Νεκράσοβ, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται μετά από αίτημα των αρχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας για έκδοσή του στην υπό αναφορά χώρα.

Ο δημοσιογράφος Νεκράσοβ συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας στις 15 Ιουλίου και έκτοτε κρατείται από τις Κυπριακές αρχές. Στο μεταξύ, ο δημοσιογράφος υπέβαλε αίτηση για να του παραχωρηθεί άσυλο από την Κυπριακή Δημοκρατία και εκφράζει φόβους για τη ζωή του, αλλά και για πολυετή φυλάκιση στη χώρα του σε περίπτωση που εκδοθεί.

Την ίδια θέση εκφράζει και η οργάνωση «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα», η οποία ενημέρωσε σχετικά την Ένωση Συντακτών Κύπρου και ζήτησε τη βοήθειά της. Επικοινωνήσαμε ήδη με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης αντίστοιχα και ζητήσαμε όπως ο συνάδελφος τύχει δίκαιης αντιμετώπισης πέραν από πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες.

Επίσης ζητήσαμε όπως εξεταστεί χωρίς χρονοτριβή η αίτησή του για εξασφάλιση πολιτικού ασύλου".

 

Επιμέλεια: Γαβριέλλα Θεοφάνους

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Υφ. Εξωτερικών Ελλάδας στο Προεδρικό:  «Το Κυπριακο είναι ένα διεθνές ζήτημα που ...υπερβαίνει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

Υφ. Εξωτερικών Ελλάδας στο Προεδρικό: «Το Κυπριακο είναι ένα διεθνές ζήτημα που ...υπερβαίνει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

Η Ελλάδα θα είναι πάντοτε στο πλευρό της Κύπρου, υπογραμμίστηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Ιωάννη Μιχαήλ Λοβέρδο, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για να χαιρετίσει τις εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων Διασποράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE