Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις εκλογές στον ΔΗΣΥ ο Δημήτρης Δημητρίου - «Δεν είμαι κυνηγός καρεκλών»

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις εκλογές στον ΔΗΣΥ ο Δημήτρης Δημητρίου - «Δεν είμαι κυνηγός καρεκλών»

Την απόφασή του όπως να μην διεκδικήσει άλλη θέση στον ΔΗΣΥ, γνωστοποίησε ο Δημήτρης Δημητρίου. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «δεν είμαι κυνηγός καρεκλών».

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «διεκδίκησα τη θέση του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού γιατί πίστευα –και συνεχίζω να πιστεύω- ότι πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Να εκσυγχρονιστούμε για να συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε.

Το πρώτο βήμα έγινε. Πέραν των 20,000 μελών του κόμματος ενεργοποιήθηκαν, εναπόθεσαν και πάλι τις ελπίδες τους στον Δημοκρατικό Συναγερμό. Οι εκλογές δεν βλάπτουν την ενότητα, αποτελούν προϋπόθεση της.

Στη σύντομη προεκλογική περίοδο επιχείρησα να αναδείξω μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και να επισημάνω νέες ανάγκες που δημιουργούν οι απαιτήσεις των καιρών. Κατέθεσα υλοποιήσιμες προτάσεις που συμβάλουν στην ανοικοδόμηση του Συναγερμού.

Σίγουρα υπάρχουν και άλλα που πρέπει να γίνουν. Θα στηρίξω, με όλες μου τις δυνάμεις, τη νέα μας Πρόεδρο για να κάνουμε και τα επόμενα βήματα μπροστά. Θα της εισηγηθώ να προωθήσουμε όσες από τις προτάσεις μου τη βρίσκουν σύμφωνη και να βελτιώσουμε άλλες για το καλό του κόμματος μας.

Θέλω να ανακοινώσω ότι δεν θα διεκδικήσω άλλη θέση στην ηγεσία του κόμματος στις εκλογές της 7ης του Μάη. Δεν είμαι κυνηγός καρεκλών. Ούτε χρειάζομαι καρέκλα για να υπηρετήσω την ενότητα του κόμματος. Μου αρκεί η θέση που ο Συναγερμικός κόσμος μου εμπιστεύθηκε ως Βουλευτή Λευκωσίας και Προέδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών για να συνεχίσω να μάχομαι για ένα καλύτερο Συναγερμό με καθαρές θέσεις για πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Το παρασκήνιο ανάβει πρόωρα-Συμμαχίες υπό πίεση, εσωκομματικές ρωγμές και η μάχη που ήδη ξεκίνησε

Προεδρικές 2028: Το παρασκήνιο ανάβει πρόωρα-Συμμαχίες υπό πίεση, εσωκομματικές ρωγμές και η μάχη που ήδη ξεκίνησε

Η πολιτική σκηνή, έχει εισέλθει σε μια ιδιότυπη προεκλογική περίοδο, χωρίς επίσημη έναρξη. Κάτω από την επιφάνεια της θεσμικής κανονικότητας, τα κόμματα κινούνται ήδη με γνώμονα τις προεδρικές εκλογές του 2028, διαμορφώνοντας στρατηγικές, ανοίγοντας μέτωπα και επαναξιολογώντας συμμαχίες που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν δεδομένες.

BEST OF TOTHEMAONLINE