Νέα απάτη: Στέλνουν ψεύτικα email και παρουσιάζουν την Αστυνομία ως αποστολέα - Δείτε παράδειγμα

Νέα απάτη: Στέλνουν ψεύτικα email και παρουσιάζουν την Αστυνομία ως αποστολέα - Δείτε παράδειγμα

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνει η Αστυνομία στο κοινό, σχετικά με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), που ψευδώς παρουσιάζουν την Αστυνομία ως αποστολέα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, σε μηνύματα που έχουν αποσταλεί τις τελευταίες μέρες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, περιλαμβάνεται επιστολή, στην οποία ως αποστολέας παρουσιάζεται, τόσο στο κείμενο όσο και σε ενυπόγραφη σφραγίδα, ο «Γενικός Γραμματέας της Αστυνομίας της Interpol» και μέλος της Europol, όπως ψευδώς αναφέρεται στην επιστολή. Η επιστολή περιλαμβάνει λογότυπα της Αστυνομίας Κύπρου και της Interpol.

Η ψευδής επιστολή μέχρι το παρόν στάδιο είναι γραμμένη στην ελληνική γλώσσα και σε αυτή αναφέρεται προς τους αποδέκτες ότι διερευνάται εναντίον τους υπόθεση που αφορά σε αδικήματα παιδικής πορνογραφίας και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Μέσω των μηνυμάτων και της ψευδούς επιστολής, οι δράστες καλούν τους αποδέκτες να απαντήσουν στον αποστολέα, με μήνυμα σε συγκεκριμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναφέρεται στην επιστολή.

Η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι, σε καμία περίπτωση τέτοιας μορφής μηνύματα αποστέλλονταi από την Αστυνομία προς πολίτες ή και οργανισμούς. Τα μηνύματα αυτά συνιστούν προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών. Συστήνεται όπως σε περίπτωση παραλαβής τέτοιων μηνυμάτων, πολίτες ενημερώνουν την Αστυνομία και όπως αποφεύγουν οποιαδήποτε επικοινωνία ή συναλλαγή μέσω των κακόβουλων αυτών μηνυμάτων και των ύποπτων ηλεκτρονικών διευθύνσεων που αναφέρονται σε αυτά.

Δείτε δείγμα της κακόβουλης επιστολής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρίσκεται σήμερα, αντιμέτωπος με μία κρίσιμη πολιτική πρόκληση. Το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος συνεδριάζει για να εξετάσει τις συνέπειες της αργίας που έχει επιβληθεί στους Δημάρχους Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, και Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη. Οι δύο υποθέσεις ξεπερνούν τον νομικό χαρακτήρα και γίνονται καθαρά πολιτικά ζητήματα για την ηγεσία του ΔΗΣΥ, η οποία καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας, την πολιτική ευθύνη και την κοινωνική πίεση.

BEST OF TOTHEMAONLINE