ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απότομη η αύξηση στις τιμές των καυσίμων - Επανήλθε ο φόρος κατανάλωσης - Συνέρχεται εκτάκτως η Βουλή

Απότομη η αύξηση στις τιμές των καυσίμων - Επανήλθε ο φόρος κατανάλωσης - Συνέρχεται εκτάκτως η Βουλή

Απότομη αύξηση είδαν σήμερα (1/3) οι τιμές των καυσίμων, μετά την επαναφορά των κανονικών συντελεστών του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Σε δηλώσεις του στο Themaonline, o εκπρόσωπος τύπου του Συνδέσμου Πρατηριούχων, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ανέφερε ότι η μείωση στον φόρο κατανάλωσης ισχύει για έξι μήνες και ανανεώνεται κάθε δύο μήνες. Τώρα, επειδή δεν έχει ψηφιστεί η παράταση στην μείωση του φόρου, οι τιμές των καυσίμων εκτοξεύτηκαν.

Συγκεκριμένα από σήμερα (1/3) τα καύσιμα κίνησης (βενζινη/πετρελαίο κίνησης) αυξήθηκαν κατά 8,3 σεντ και το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 6,2 σεντ το λίτρο.

Άμεση παρέμβαση Ερωτοκρίτου - Έκτακτη συνεδρία αύριο (2/3) στην Βουλή

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Πρόεδρου της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, μετά από την αύξηση στις τιμές των καυσίμων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η κα. Ερωτοκρίτου στο ΡΙΚ, σε συνεννόηση και με την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, αποφάσισαν να συγκαλέσουν εκτάκτως αύριο Πέμπτη (2/3) στις 3 το απόγευμα Επιτροπή Οικονομικών και μετέπειτα στις 4 το απόγευμα Ολομέλεια της Βουλής, για το θέμα των τιμών των καυσίμων.

Όπως ανέφερε η κα. Ερωτοκρίτου στο ΡΙΚ, δεν ήταν διατεθειμένη να περιμένει μέχρι την επόμενη τακτική Ολομέλεια της Βουλής στις 9 Μαρτίου και να επιβαρύνεται ο Κύπριος καταναλωτής με την αύξηση της τιμής των καυσίμων.

«Ούτε σεντ παραπάνω να μην πληρώνει ο Κύπριος καταναλωτής», επεσήμανε.

Κριτική από Κ. Χατζηγιάννη – Η ανευθυνότητα επιβάλλει επαναφορά του φόρου

Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Κυριάκος Χατζηγιάννης, ανέφερε ότι « η ανευθυνότητα επιβάλλει επαναφορά ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα».

Δείτε την ανάρτηση του κ. Χατζηγιάννη:

Που κυμαίνονται οι τιμές των καυσίμων

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών καυσίμων της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτών, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 παγκύπρια είναι €1,479 το λίτρο, με την φθηνότερη τιμή να είναι €1,399 το λίτρο και η ακριβότερη €1,518 το λίτρο.

Όσο αφορά την αμόλυβδη βενζίνη 98, η μέση τιμή της είναι €1,543 το λίτρο, με την φθηνότερη τιμή να είναι €1,459 το λίτρο και την ακριβότερη €1,599 το λίτρο.

Από πλευράς του πετρελαίου κίνησης, η μέση τιμή παγκύπρια ανέρχεται σε €1,640 το λίτρο, με την φθηνότερη τιμή να είναι €1,554 το λίτρο και την ακριβότερη €1,699 το λίτρο.

Τέλος, όσο αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, η μέση τιμή παγκύπρια ανέρχεται σε €1,125 το λίτρο, με την φθηνότερη τιμή να είναι €1,048 το λίτρο και την ακριβότερη €1,339 το λίτρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top