Έβδομη πιο δημοφιλής χώρα για συνταξιοδότηση η Κύπρος - Πρώτη η Ελλάδα - Τι λέει έρευνα

Έβδομη πιο δημοφιλής χώρα για συνταξιοδότηση η Κύπρος - Πρώτη η Ελλάδα - Τι λέει έρευνα

H Reassured, μεσίτες ασφαλίσεων ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο, πραγματοποίησε έρευνα για τις 10 καλύτερες και πιο προσιτές χώρες για να συνταξιοδοτηθεί κανείς το 2023, εξετάζοντας παράγοντες όπως το κόστος διαμονής, το κόστος μεταφοράς και ο δείκτης κόστους ζωής.

Η Ελλάδα κατατάσσεται ως η κορυφαία χώρα για συνταξιοδότηση, λόγω των πολλών ωρών ηλιοφάνειας, του προσδόκιμου ζωής των 81 ετών και των προσιτών εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Η Κύπρος βρίσκεται στην 7η θέση με 6.358 συνολικό σκορ και το Ηνωμένο Βασίλειο καταλαμβάνει την 85η θέση για τις πιο προσιτές χώρες για συνταξιοδότηση.

Σε δελτίο Τύπου που στάληκε στα ΜΜΕ αναφέρεται ότι η Reassured ανέλυσε έξι βασικούς παράγοντες που οι περισσότεροι άνθρωποι εξετάζουν όταν σκέφτονται να μετακομίσουν στο εξωτερικό για να αποκαλύψει τις πιο προσιτές χώρες για συνταξιοδότηση το 2023, χρησιμοποιώντας σταθμισμένες μετρήσεις για το κόστος ζωής, το κόστος διαμονής, το κόστος μεταφοράς, τα ετήσια επίπεδα ηλιοφάνειας, το προσδόκιμο ζωής και τον συνολικό πληθυσμό άνω των 65 ετών.

Αναφέρεται ότι η Ελλάδα με 2.773 ετήσιες ώρες ηλιοφάνειας και τον τρίτο μεγαλύτερο παγκόσμιο πληθυσμό άνω των 65 ετών καταλαμβάνει την πρώτη θέση.

Δεύτερη στην κατάταξη είναι η Πορτογαλία και ακολουθεί η Ιταλία.

Η Κύπρος βρίσκεται στην 7η θέση με σχετικά χαμηλό κόστος ζωής και υψηλό προσδόκιμο ζωής και είναι δημοφιλής προορισμός για συνταξιούχους από το ΗΒ. Τη δεκάδα συμπληρώνουν Κούβα, Ιαπωνία και Πουέρτο Ρίκο.

Η Reassured είναι ο μεγαλύτερος μεσίτης ασφαλίσεων ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτροχιασμός τρένου στην Ελλάδα: Καταγγελία επιβάτη – Από τον ασύρματο είπαν «πάμε και όπου βγει»

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ισχυρό μήνυμα ΠτΔ από την Αίγυπτο: «Σταθερότητα, ασφάλεια και συνδεσιμότητα οι πυλώνες της τριμερούς»

Ισχυρό μήνυμα ΠτΔ από την Αίγυπτο: «Σταθερότητα, ασφάλεια και συνδεσιμότητα οι πυλώνες της τριμερούς»

Η στρατηγικής σημασίας τριμερής συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου αποτελεί σταθερό άξονα ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας στην περιοχή, τόνισαν σήμερα οι Πρόεδροι Κύπρου και Αιγύπτου και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, οι οποίοι συμμετείχαν στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής, που πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, της Αιγύπτου.