Εκατοντάδες συλλήψεις στη Τουρκία στα πλαίσια των ερευνών για τους σεισμούς

Εκατοντάδες συλλήψεις στη Τουρκία στα πλαίσια των ερευνών για τους σεισμούς

Ως ύποπτα στα πλαίσια των ερευνών που ξεκίνησαν αυτεπάγγελτα στην Τουρκία από τις εισαγγελίες σε σχέση με τα κτίρια που κατέρρευσαν ή διαπιστώθηκε ότι είχαν τροποποιηθεί κατά παράβαση των σχετικών νόμων κρίθηκαν 797 άτομα.

Σύμφωνα με την «Κίπρις Ποστασί», από τους συλληφθέντες υπόπτους, οι 203 συνελήφθησαν από τα δικαστήρια στα οποία προσήχθησαν και σε 275 υπόπτους επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα. Επιπλέον, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για 152 υπόπτους και διατάγματα κράτησης για 67 άτομα.

Αυτή την ώρα 9 άτομα εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κράτηση με εντολή των προϊσταμένων των Εισαγγελικών Αρχών.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, 5 ύποπτοι εντοπίστηκαν στο εξωτερικό και 67 ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις καταθέσεις τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών των προϊσταμένων των εισαγγελιών για τις κλοπές που έλαβαν χώρα στην περιοχή μετά τους σεισμούς, ταυτοποιήθηκαν 312 ύποπτοι σε 383 περιστατικά. Οι 201 από αυτούς τους υπόπτους συνελήφθησαν, ενώ σε 37 άτομα επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λουκάς Φουρλάς στο «Τ»: «Υποχρέωση μας να ακούγεται η Κύπρος στο Ευρωκοινοβούλιο» - Το Κυπριακό, το μεταναστευτικό και το μήνυμα στους νέους

Λουκάς Φουρλάς στο «Τ»: «Υποχρέωση μας να ακούγεται η Κύπρος στο Ευρωκοινοβούλιο» - Το Κυπριακό, το μεταναστευτικό και το μήνυμα στους νέους

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο ThemaOnline, ο Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς μίλησε για τον ρόλο και την ευθύνη της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τονίζοντας πως «είναι υποχρέωση και τιμή μας να ακούγεται η φωνή της χώρας μας στην Ευρώπη».

BEST OF TOTHEMAONLINE