Ένας λεγόμενος βουλευτής ανησυχεί για το Κυπριακό και τη λύση – Καλεί Ακιντζί να διευκρινίσει!

Ένας λεγόμενος βουλευτής ανησυχεί για το Κυπριακό και τη λύση – Καλεί Ακιντζί να διευκρινίσει!

Ανησυχίες εγείρουν οι δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε, αξιωματούχων της ελληνοκυπριακής πλευράς, και του εκπροσώπου της τουρκοκυπριακής ηγεσίας Μπαρίς Μπουρσού, σύμφωνα με τον λεγόμενο βουλευτή του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Ερσίν Τατάρ, ο οποίος κάλεσε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί να διευκρινίσει ποιος θα λάβει την τελική απόφαση αναφορικά με το Κυπριακό.

Ο Τατάρ ανέφερε ότι δεν μπορεί να ρευστοποιηθεί η διζωνικότητα, ότι η συμφωνία που θα επιτευχθεί θα πρέπει να καταστεί πρωτογενές δίκαιο της ΕΕ, και ότι οι εγγυήσεις της Τουρκίας είναι απαραίτητες, σημειώνοντας ότι κανείς δεν έχει πληροφορηθεί για το τί συμβαίνει.

Στο μεταξύ, η συντονιστική επιτροπή συνδέσμων συνταξιούχων κάλεσε τον Ακιντζί να λύσει τη σιωπή του και να ενημερώσει απευθείας το κοινό, σημειώνοντας ότι η χαρά που εκφράζει η ελληνοκυπριακή πλευρά μετά τις συναντήσεις των ηγετών των δύο κοινοτήτων είναι ανησυχητική.

Η επιτροπή ανέφερε ότι προκαλούν ανησυχία για τη διζωνικότητα οι δηλώσεις του Έιντε ότι οι ηγέτες έχουν συμφωνήσει να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα στην περιουσία, και σημείωσε ότι έχει αντιστραφεί η θέση της τουρκοκυπριακής πλευράς αναφορικά με το θέμα των εγγυήσεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Σαφές μήνυμα ότι το θέμα του Επισκόπου Τυχικού δεν θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στις 23 Ιουνίου έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, απορρίπτοντας παράλληλα τα περί άδικης δίκης που προβάλλουν υποστηρικτές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE