Νίκος Χριστοδουλίδης: «Όλα έτοιμα για το νέο Υπουργικό και θα γίνουν ως έχουν σχεδιαστεί»

Νίκος Χριστοδουλίδης: «Όλα έτοιμα για το νέο Υπουργικό και θα γίνουν ως έχουν σχεδιαστεί»

Η συλλογικότητα, η συνεννόηση, και η συνεργασία, είναι μια ιστορική αναγκαιότητα, η οποία επιβάλλεται  είπε την Κυριακή ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του μετά το μνημόσυνο του Γρηγόρη Αυξεντίου στον Μαχαιρά, στο οποίο παρέστη.

Πρόσθεσε πως οι ανακοινώσεις για τη σύνθεση της νέας Κυβέρνησης θα γίνουν όπως  πρέπει, σημειώνοντας ότι υπάρχει Κυβέρνηση και δεν πρέπει να προτρέχουμε με το νέο Υπουργικό. "Όλα είναι έτοιμα, και θα γίνουν ως έχουν σχεδιαστεί», ανέφερε.

Σε δηλώσεις του μετά το μνημόσυνο του Γρηγόρη Αυξεντίου, ο κ. Χριστοδουλίδης, είπε ότι «τιμούμε ως οφείλουμε, ως πρέπει», την μνήμη του Υπαρχηγού της ΕΟΚΑ, Γρηγόρη Αυξέντιου, και την ίδια στιγμή όμως «και για να δείξουμε ότι όντως τιμούμε την μνήμη του πρέπει να παίρνουμε διδάγματα από τη θυσία του από τον ηρωικό αγώνα, του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ».

Ο κ. Χριστοδουλίδης επεσήμανε, με αφορμή και την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του την ερχόμενη εβδομάδα, πως ξεκάθαρα, διαφαίνεται, μέσα από τη θυσία του Γρηγόρη Αυξέντιου και των παλικαριών της ΕΟΚΑ, η ανάγκη «να εργαστούμε συλλογικά».

«Η συλλογικότητα, η συνεννόηση, η συνεργασία, είναι μια ιστορική αναγκαιότητα, η οποία επιβάλλεται και από τις πολλαπλές προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, είτε σε εξωτερικό επίπεδο, είτε σε εσωτερικό επίπεδο», είπε.

«Το μήνυμα της νέας διακυβέρνησης του τόπου, θέλω να το επαναλάβω, ακόμη μια φορά σήμερα, δεν είναι σύνθημα, είναι κάτι που θα επιδιώξουμε στην πράξη, και ναι είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει ανταπόκριση από όλους, για να εργαστούμε από κοινού, συλλογικά, έτσι ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του Κυπριακού λαού», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το νέο Υπουργικό Συμβούλιο, ο κ. Χριστοδουλίλδης είπε ότι οι ανακοινώσεις «θα γίνουν όπως πρέπει, δεν πρέπει να το συζητάμε καθημερινά, έμειναν λίγα 24ωρα, όλα είναι έτοιμα, και θα γίνουν ως έχουν σχεδιαστεί».

Κληθείς να πει αν έχει οριστεί συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στις Βρυξέλλες, είπε ότι δεν έχει ακόμη οριστεί. Σημείωσε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι προγραμματισμένο για τις 23 Μαρτίου, και ότι ακόμη υπάρχει χρόνος. Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι ο κ. Γκουτέρες θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για πολύ λίγες ώρες, «αλλά σίγουρα, είτε σε κατ’ ιδίαν ξεχωριστή συνάντηση είτε μέσα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα έχω την ευκαιρία να στείλω τα μηνύματα τα οποία επιθυμώ, σε συνέχεια και της πρόσφατης συνάντησης που είχα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη" καθώς και στις συναντήσεις "που θα έχω με Ευρωπαίους αξιωματούχους όταν βρίσκομαι στις Βρυξέλλες».

Απαντώντας σε ερώτηση  για προτάσεις που κατέθεσε στον Ερσίν Τατάρ για βοήθεια στους σεισμοπλήκτους, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι είναι προτάσεις που έγιναν και από τη σημερινή διακυβέρνηση, «και αυτό είναι που λέω ότι δεν πρέπει να προτρέχουμε με το Υπουργικό Συμβούλιο, γιατί έχουμε κυβέρνηση, η οποία λαμβάνει πολύ σοβαρές αποφάσεις, όπως πρόσφατα για παράδειγμα στο Υπουργικό Συμβούλιο», ανέφερε.

«Εκείνο που έχω εκφράσει στον κ. Τατάρ είναι την ετοιμότητά μας να συμβάλουμε με όποιον τρόπο μπορούμε, με όποιον τρόπο επιθυμούν, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η τραγωδία», είπε.

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Κυπριακή Δημοκρατία και ως κράτος-μέλος της ΕΕ έχει και τεχνογνωσία και σχετική συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, «και είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Παιχνίδια της τ/κ πλευράς μέχρι την επόμενη Γενεύη

Κυπριακό: Παιχνίδια της τ/κ πλευράς μέχρι την επόμενη Γενεύη

Μετά την αισιόδοξη νότα που έστειλε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ύστερα από την πρώτη συνάντηση που είχε με τον Ερσίν Τατάρ, την Τετάρτη, για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, χωρίς να υπάρξει καμία θετική εξέλιξη για το άνοιγμα νέων οδοφραγμάτων, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Ο Ερσίν Τατάρ επανήλθε στις γνωστές του θέσεις για κυριαρχική ισότητα, βαφτίζοντάς τη τώρα, «συνεργασία» μεταξύ των δύο λαών. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς Μενέλαος Μενελάου, είπε μεταξύ άλλων, ότι η τ/κ πλευρά βρίσκεται εκτός πλαισίου των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE