Παρακολουθούσαν λαθροθήρα και τον «τσάκωσαν» για πέμπτη φορά - Έστηνε σιδεροπαγίδες - Δείτε εικόνες

Παρακολουθούσαν λαθροθήρα και τον «τσάκωσαν» για πέμπτη φορά - Έστηνε σιδεροπαγίδες - Δείτε εικόνες

Σοβαρή υπόθεση λαθροθηρίας με τη χρήση σιδεροπαγίδων κατήγγειλαν, σήμερα το πρωί μέλη της Υπηρεσίας μας.

Πιο συγκεκριμένα, μέλη της Υπηρεσίας μας, από η ώρα 23:00 χθες το βράδυ έθεσαν υπό παρακολούθηση συγκεκριμένη περιοχή, εντός απαγορευμένης περιοχής κυνηγίου, στην κοινότητα Ψεματισμένου της επαρχίας Λάρνακας στην οποία είχαν από προηγουμένως εντοπιστεί σιδεροπαγίδες για τη σύλληψη λαγών και οι οποίες έφεραν μόσφηλα με σκοπό να προσελκύσουν το θήραμα.

Οι σιδεροπάγιδες εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικές περιοχές (στη μία σιδεροπαγίδα υπήρχε ήδη παγιδευμένη μία φρεσκοσκοτωμένη φραγκολίνα) με αποτέλεσμα και οι δύο περιοχές να τεθούν υπό παρακολούθηση από δύο διαφορετικές ομάδες της Υπηρεσίας μας.

Γύρω στις 04:00 το πρωί ένα πρόσωπο πλησίασε την περιοχή, έθεσε σε λειτουργία συσκευή που εκπέμπει κελαηδήματα αγρίων πτηνών και στη συνέχεια προχώρησε προς τις σιδεροπαγίδες. Όταν έφθασε στη σιδεροπαγίδα στην οποία ήταν παγιδευμένη η φρεσκοσκοτωμένη φραγκολίνα τότε άνοιξε την παγίδα και έπιασε τη φραγκολίνα.

Άμεσα τα μέλη της Υπηρεσίας μας επενέβησαν και συνέλαβαν το ύποπτο πρόσωπο το οποίο αντέδρασε πετώντας τη σιδεροπαγίδα στο έδαφος. Από έλεγχο που έγινε στην περιοχή κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, μία φρεσκοσκοτωμένη φραγκολίνα, δύο σιδεροπαγίδες για τη σύλληψη λαγών, σαράντα εννέα ξόβεργα και μία συσκευή που εκπέμπει κελαηδήματα αγρίων πτηνών.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το ύποπτο πρόσωπο είναι η πέμπτη φορά που καταγγέλλεται για παρόμοια αδικήματα.
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
 
Μπορεί να είναι εικόνα αγριόγαλος

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Πριν το τέλος του έτους συγκαλεί Εθνικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στο Κυπριακό»

ΠτΔ: «Πριν το τέλος του έτους συγκαλεί Εθνικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στο Κυπριακό»

Δημιουργείται η υποδομή για θετικές προοπτικές σε ό,τι αφορά την επανέναρξη των συνομιλιών, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημείωσε ότι είναι σημαντικό το γεγονός πως συμφωνήθηκε κοινή συνάντηση των δύο ηγετών με την κα Ολγκίν, επισημαίνοντας παράλληλα ότι πριν το τέλος του έτους θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE