Για δύο ήττες κάνει λόγο ο Χάρης Γεωργιάδης: η πρώτη που δεν κατάφερε να περάσει ο Αβέρωφ Νεοφύτου στον β’ γύρο των προεδρικών και η δεύτερη, η διαχείριση αυτής της ήττας από το ίδιο βράδυ της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.
Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», ο Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε πως δεν θα ήθελε να επιρρίψει ευθύνη στον Αβέρωφ Νεοφύτου για την πρώτη ήττα του αποκλεισμού από τον β΄ γύρο. «Επιλέχθηκε ως υποψήφιος της παράταξης. Δεν είχε ανθυποψήφιο. Τώρα αν ο ίδιος δεν έπρεπε να διεκδικήσει, αυτή είναι μια κουβέντα που δεν θα ήθελα να κάνω», σημείωσε. Πρόσθεσε για τη δεύτερη ήττα, «έπρεπε να τηρούσαμε ευλαβικά την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου, να μείνουμε μακριά και από τον ένα και τον άλλο υποψήφιο, και να πάμε στην κάλπη με αυτή την απόφαση».
Πήγαιναν κι έρχονταν μητρώα - «Καρφιά προς Αβέρωφ»
Πάνω σε ποιο πολιτικό υπόβαθρο δικαιολογείτο η υπέρβαση διερωτήθηκε ο Χάρης Γεωργιάδης. «Δεν σχολιάζω την απόφαση για κατά βούληση ψήφο. Σχολιάζω τη δημόσια εμπλοκή και παρέμβαση που έγινε μετά τον α’ γύρο. Τα μητρώα που πήγαιναν κι έρχονταν σε άλλα επιτελεία. Τα οργανωμένα τηλεφώνα…και μετά την ήττα…η ένταση με χαρακτηρισμούς για προδότες και αποστάτες. Στην πολιτική πρέπει να κρατάς ένα έντιμο ευθύ δρόμο, που μπορεί να μην είναι βολικός, αλλά σε οδηγεί σε μια πορεία σταθερή. Για να μπορείς να ηγηθείς πρέπει να είσαι αξιόπιστος», ανέφερε.
Ψήφος στον Χριστοδουλίδη;
Ερωτηθείς τι ψήφισε στον β’ γύρο εκλογών, ο ίδιος είπε ότι τήρησε την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος και έμεινε μακριά από δημόσιες τοποθετήσεις. Παρόλα αυτά δεν θα μπορούσε να επέλθει, σύμφωνα με τον ίδιο το ΑΚΕΛ, στην εξουσία με την στήριξη από τον ΔΗΣΥ. «Ζυγίζοντας τα δεδομένα μεταξύ δύο μη επιθυμητών επιλογών…», σημείωσε, αφήνοντας να αιωρείται το τι ψήφισε.
Ερωτηθείς για τους τακτικισμούς και τυχοδιωκτισμούς στον ΔΗΣΥ που αναφέρει στην ανακοίνωση εξαγγελίας της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του κόμματος, απάντησε πως υπάρχουν διάφορα προβλήματα χωρίς να τα μηδενίζω όλα. «Ένα παράδειγμα. Δεν το βρίσκω πολιτικά αξιόπιστο να λες με ένταση τη μια μέρα όχι σε μια επιλογή, την επόμενη να θες να κάνεις την υπέρβαση χωρίς πολιτικό υπόβαθρο, να χαρακτηρίζεις κάποιους με ένταση και μετά να κάνεις επαναστροφή…δεν είναι πολιτικές προσεγγίσεις που πρέπει να χαρακτηρίζουν τον ΔΗΣΥ», τόνισε.
Συνέχισε λέγοντας πως «προτείνω μια διακυβέρνηση με διαφάνεια. Έτσι πρέπει να προχωρήσει ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Αυτό σημαίνει να είσαι ένα πολιτικό κόμμα που να σέβεται το ίδιο την αποστολή του».
Τι είπε σε Αβέρωφ για επαναδιεκδίκηση
Όσον αφορά την επιλογή του Αβέρωφ να επαναδιεκδικήσει την Προεδρία του ΔΗΣΥ, σημείωσε ότι «εγώ δεν θα το έκανα, ασχέτως των σοβαρών λαθών που έγιναν το τελευταίο διάστημα. Ακόμα και εάν δεν γίνονταν, τα οποία δυστυχώς έγιναν και έβαλαν σε κίνδυνο διάσπασης την παράταξη, εγώ πιστεύω σε εκείνη την πολιτική πρακτική που διασφαλίζει συχνή εναλλαγή στην εξουσία ενός κόμματος, κυρίως μετά από ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα. […] Δεν είμαστε στην εποχή των παλιών μεγάλων ηγετών που έμεναν σχεδόν διά βίου, δεν είναι και δεν πρέπει να είναι τα κόμματά μας αρχηγικά, πρέπει να εκσυγχρονιστούμε, με ένα μοντέλο συλλογικής ηγεσίας και εναλλαγή στην ηγεσία. Διεκδικώ μόνο μία θητεία. Δεν με πήραν τα χρόνια αλλά έχω μια μακρά πολιτική διαδρομή. Ανέφερα στον Αβέρωφ σε κατ 'ιδίαν συνάντηση ότι δεν έπρεπε να επαναδιεκδικήσει. Είχε διαφορετική άποψη».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Από εβδομάδας τα ονόματα για διορισμούς, δηλώνει συνεργάτης του Χριστοδουλίδη
Φίλαθλος υπέστη ανακοπή στο Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ - Στο «τσακ» τον έσωσε η ιατρική ομάδα του ΓΣΠ
«Ντου» Αστυνομίας σε αποθήκη - Βρήκαν κλεμμένους καταλύτες και ηλεκτρικά είδη - Φωτογραφία
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• ΤΖΟΚΕΡ: Παραμονή Πρωτοχρονιάς με πολλά εκατομμύρια – Εκτοξεύθηκε το ποσό
• Πιάστηκε στον δρόμο με πιστόλι και σφαίρες - Χειροπέδες σε 49χρονο
• Περιπέτεια για την Χριστιάνα Αριστοτέλους στην Βιέννη - Ο λόγος που «χάλασε» το ταξίδι της
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις