ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρνητική πρωτιά, αλλά τιμητική δεύτερη θέση στις μεταφορές για την Κύπρο σε επίπεδο ΕΕ – Τι δείχνουν στοιχεία της Eurostat

Αρνητική πρωτιά, αλλά τιμητική δεύτερη θέση στις μεταφορές για την Κύπρο σε επίπεδο ΕΕ – Τι δείχνουν στοιχεία της Eurostat

Συνολικά 6 εκατομμύρια άτομα ηλικίας 15 με 64 ετών εργάζονταν στον τομέα των μεταφορών επιβατών και εμπορευμάτων (χερσαίων, αεροπορικών και θαλάσσιων) στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2021, αριθμός που αντιστοιχούσε στο 3,1% όλων των εργαζομένων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Όπως αναφέρεται, η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων ήταν άντρες (82,9% σε σύγκριση με 17,1% γυναίκες).

Επίσης, εννέα στους δέκα (89,6%) των εργαζομένων στις μεταφορές εργαζόταν στις χερσαίες μεταφορές (οδικές ή σιδηροδρομικές) και 4,7% στις θαλάσσιες και εσωτερικές πλωτές μεταφορές.

Αν και η Κύπρος, ενδεχομένους λόγω μεγέθους και απουσίας σιδηροδρομικών μεταφορών, είχε τον χαμηλότερο αριθμό εργαζομένων στις μεταφορές στην ΕΕ (5 χιλιάδες άτομα ή 0,1%), το ποσοστό των γυναικών που εργάζονταν στον συγκεκριμένο τομέα στη χώρα ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο στην ΕΕ (24,6%).

Στην Κύπρο, το 83,2% των εργαζομένων στις μεταφορές εργαζόταν στις χερσαίες μεταφορές, και το 16,8% στις αεροπορικές και τις θαλάσσιες.

Επίσης, πάνω από τους μισούς εργαζόμενους στις μεταφορές στην Κύπρο βρίσκονταν στην ηλικιακή ομάδα 50 - 64 ετών (ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι το 36,9%), ενώ μόλις 10% περίπου βρισκόταν στην ηλικιακή ομάδα 15 - 29 ετών (ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 12,1%).

Μεταξύ των υπόλοιπων κρατών μελών, ο μεγαλύτερος αριθμός εργαζομένων στον τομέα των μεταφορών το 2021 καταγράφηκε στη Γαλλία (842 χιλιάδες, 13,9% του συνόλου των εργαζομένων στον τομέα αυτό στην ΕΕ), και ακολουθούσαν η Πολωνία (792 χιλιάδες, 13,1%), η Γερμανία (689 χιλιάδες, 11,4%), η Ισπανία και η Ιταλία (627 χιλιάδες και 626 χιλιάδες αντίστοιχα, που και στις δύο περιπτώσεις αντιστοιχεί στο 10,4%).

Ο χαμηλότερος αριθμός εργαζομένων στον τομέα των μεταφορών καταγράφηκε στην Κύπρο και τη Μάλτα (5 και 6 χιλιάδες άτομα αντίστοιχα, και στις δύο περιπτώσεις 0,1%).

Ο μεγαλύτερος αριθμός γυναικών στον τομέα των μεταφορών καταγράφηκε στη Μάλτα (25,2%), ενώ ακολουθούσαν η Κύπρος (24,6%) και η Γερμανία (24,4%).

Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία (9,7%), την Κροατία (11,5%) και τη Βουλγαρία (12,1%).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρός άνδρας στη Λεμεσό: Αρνείται ότι σκότωσε τον σύζυγο της η 62χρονη - Η μαρτυρία που την «καίει»

• Φόνο εκ προ μελέτης διερευνούν οι Αρχές για την υπόθεση του 62χρονου που βρέθηκε μαχαιρωμένος στη Λεμεσό - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

• Πολιτικός Αναλυτής στο «Τ»: Οι διεθνείς προκλήσεις που αναμένεται να επηρεάσουν τις εξελίξεις το 2025

• Ρεβεγιόν στα κέντρα αναψυχής: Κρατήσεις αλλά και… ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής - Το ωράριο και οι τιμές

• Θα πας στο Τρόοδος; Ανοιχτοί για όλα τα οχήματα οι δρόμοι - Για λίγα μέχρι την κορυφή του Ολύμπου

• Πέθανε η Ολίβια Χάσεϊ: Θρήνος για την «Παναγία» του «Ιησού από τη Ναζαρέτ»



Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας σε οικοδομή στην Κισσόνεργα - Τον βρήκε πολίτης

Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας σε οικοδομή στην Κισσόνεργα - Τον βρήκε πολίτης

Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στην περιοχή της Κισσόνεργας, το πρωί του Σαββάτου 28 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top