Στα χακί το ωραίο φύλο για ένα εξάμηνο!

Στα χακί το ωραίο φύλο για ένα εξάμηνο!

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία του υπουργείου Άμυνας…

Σκοπεύει να πραγματοποιήσει ένα σχέδιο το οποίο θα φέρει αλλαγές, τόσο στην σύνθεση, όσο και στην νοοτροπία του στρατού. Αυτό προβλέπει  την θέσπιση πλήρους στρατιωτικής εκπαίδευσης για έξι μήνες των γυναικών που επιθυμούν εθελοντικά να καταταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.


Το σχέδιο προβλέπει εθελοντική και όχι υποχρεωτική κατάταξη για τις γυναίκες στις ένοπλες δυνάμεις με στόχο να “κλείσουν” τα κενά που υπάρχουν στην στελέχωση. Ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος για πρόσληψη των γυναικών αυτών σε θέσεις όπου υπάρχουν ανάγκες 

Το πρόγραμμα αυτό θα λειτουργήσει εθελοντικά και θα δοθούν κίνητρα στις ενδιαφερόμενες με μόρια για την πρόσληψή τους σε θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σχέδιο που θα καλύψει τιςανάγκες που προκύπτουν στη στελέχωση των μονάδων από τον περιορισμό των προσλήψεων λόγω μνημονίων. 

Οι γυναίκες που ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα περνούν από εξάμηνη υποχρεωτική εκπαίδευση, όπως και οι άνδρες που υπηρετούν τη θητεία τους, και στη συνέχεια θα υπηρετούν σε μονάδες των ακριτικών περιοχών της χώρας. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αφθώδης πυρετός: Χάσμα για τις αποζημιώσεις - Στο Υπουργικό οι τελικές αποφάσεις, σε αναβρασμό οι κτηνοτρόφοι

Αφθώδης πυρετός: Χάσμα για τις αποζημιώσεις - Στο Υπουργικό οι τελικές αποφάσεις, σε αναβρασμό οι κτηνοτρόφοι

Παραμένουν οι διαφωνίες μεταξύ των κτηνοτρόφων και του Υπουργείου Γεωργίας για το θέμα των αποζημιώσεων προς τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τον αφθώδη πυρετό, μετά τη συνάντηση της Υπουργού Γεωργίας την Τρίτη με τις αγροτικές οργανώσεις και τη «Φωνή των κτηνοτρόφων» στο πλαίσιο του διαλόγου για θέματα που αφορούν στον αφθώδη πυρετό. Μετά τη συνάντηση, η «Φωνή των κτηνοτρόφων» ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάσει σήμερα για να αποφασίσει τα επόμενά της βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE