Ρωσία: Διεξήγαγε ασκήσεις αντιαεροπορικής άμυνας στην περιφέρεια της Μόσχας

Ρωσία: Διεξήγαγε ασκήσεις αντιαεροπορικής άμυνας στην περιφέρεια της Μόσχας

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως διεξήγαγε ασκήσεις αντιαεροπορικής άμυνας στην περιφέρεια της Μόσχας για την προστασία των υποδομών της σε περίπτωση «αεροπορικών επιθέσεων», με φόντο τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

«Ασκήσεις οργανώθηκαν στην περιφέρεια της Μόσχας, με το προσωπικό της ταξιαρχίας αντιαεροπορικών πυραύλων της δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας, για την απόκρουση αεροπορικών επιθέσεων εναντίον σημαντικών στρατιωτικών, βιομηχανικών και διοικητικών υποδομών», ανέφερε με ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.


Σύμφωνα με το υπουργείο, οι ρώσοι στρατιώτες που συμμετείχαν σ’ αυτά τα γυμνάσια εκπαιδεύτηκαν στη χρήση «αντιαεροπορικών πυραύλων S-300».

Συνολικά «συμμετείχαν περισσότεροι από 150 στρατιώτες και περισσότερα από 30 τεμάχια όπλων, στρατιωτικού εξοπλισμού και ειδικού εξοπλισμού», έγινε γνωστό από την ίδια πηγή, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί πότε έγιναν αυτά τα γυμνάσια

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν εξάλλου σήμερα πως πραγματοποίησαν «επιθετικές επιχειρήσεις» στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, οι οποίες τους επέτρεψαν να καταλάβουν «πλεονεκτικές θέσεις».

«Προς την κατεύθυνση της Ζαπορίζια, έπειτα από επιθετικές επιχειρήσεις, οι μονάδες της ανατολικής στρατιωτικής περιφέρειας κατέλαβαν περισσότερο πλεονεκτικές θέσεις», υποστήριξε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του, χωρίς να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα κινητικότητα για το GSI στην Ανατολική Μεσόγειο – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες

Νέα κινητικότητα για το GSI στην Ανατολική Μεσόγειο – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται η διαδικασία επανέναρξης των ερευνών για την πόντιση καλωδίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το υπό γαλλική σημαία ερευνητικό σκάφος «Αμπέιγ Μαρανγκό» (Abeille Marengo) απέπλευσε από το λιμάνι της Νάπολης με προορισμό το Ηράκλειο, όπου αναμένεται να φτάσει την Τρίτη 27/10.

BEST OF TOTHEMAONLINE