Ντους το πρωί ή το βράδυ; Η επιστήμη μίλησε…

Ντους το πρωί ή το βράδυ; Η επιστήμη μίλησε…

Ντους το πρωί πριν από τη δουλειά ή το βράδυ μετά από μια κουραστική μέρα;

Η αλήθεια είναι, ότι και τα δύο έχουν τα θετικά τους. Ωστόσο, εμείς θα σας παρουσιάσουμε το όφελος του καθενός και στη συνέχεια εσείς θα αποφασίσετε μόνοι σας.

Κάποιοι άνθρωποι προτιμούν να κάνουν ένα ντους το πρωί, όταν ξυπνούν από τον βραδινό ύπνο, και κάποιοι άλλοι ακριβώς πριν πέσουν για ύπνο το βράδυ. Οι γιατροί συμβουλεύουν σε κάθε περίπτωση να μην χρησιμοποιείτε καθημερινά σαμπουάν, αφρόλουτρα και πολύ σαπούνι, επειδή αφυδατώνετε την επιδερμίδα σας περισσότερο από όσο πρέπει.

Τα οφέλη του ντους το πρωί

Σε «ξυπνάει» καλύτερα από τον καφέ. Τονώνει την κυκλοφορία και επιταχύνει το ρυθμό της καρδιάς και επιτρέπει την καλύτερη συγκέντρωση το πρωί.

Επιπλέον, είναι καλύτερο για άτομα με λιπαρό δέρμα, καθώς τη νύχτα ο ιδρώτας παραμένει όλη την ημέρα στην επιφάνεια του δέρματος και μπορεί να φράξει τους πόρους. Είναι, επίσης καλύτερο να χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό.
Ανακουφίζει καλύτερα την ένταση των μυών και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειωθεί η δυσκαμψία του αυχένα ή ο πόνος στην πλάτη.

Τα οφέλη από το ντους το βράδυ

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσεις μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά ή μετά από απογευματινή η βραδινή προπόνηση στο γυμναστήριο.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση και το στρες. Σε βοηθάει να κοιμηθείς πιο γρήγορα, διότι λειτουργεί καταπραϋντικά και δίνει σήμα στο σώμα να ξεκινήσει νωρίτερα την παραγωγή μελατονίνης, της ορμόνης που προωθεί τον ύπνο.

Bonus: Τα σεντόνια θα είναι πιο καθαρά. Όσο και αν θεωρείς ότι είσαι καθαρός στο τέλος της ημέρας κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει αφού και έχεις ιδρώσει και κινείσαι μέσα σε περιβάλλον ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE