Ανασχηματισμός: Οι εισηγήσεις, τα σενάρια και οι πολιτικές ισορροπίες – Ο Νίκος Χριστοδουλίδης μπροστά στις αποφάσεις
Η πολιτική σκηνή βρίσκεται σε αναβρασμό καθώς το ερώτημα του επικείμενου ανασχηματισμού κυριαρχεί στη δημόσια συζήτηση.

Σύμφωνα με το τουρκοκυπριακό δημοσίευμα, «απεβίωσε ο Νικόλας Σκουρίδης, «ο πρώτος Ελληνοκύπριος που έχτισε σπίτι και εγκαταστάθηκε στο βόρειο τμήμα της Κύπρου», του οποίου το οικόπεδο 349 τετραγωνικών μέτρων στη Λάρνακα της Λαπήθου επιστράφηκε το 2018 με απόφαση της επιτροπής ακίνητης περιουσίας».
Η κηδεία του Σκουρίδη θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Δομέτιο την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στις 12:00.
Λίγο πριν τον θάνατο του, ο Σκουρίδης μίλησε στη «Γενί Ντουζέν» και δήλωσε ότι ήταν αποφασισμένος να εγκατασταθεί στη Λάρνακα της Λαπήθου, όπου επιθυμούσε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του.
Ο Σκουρίδης, ο οποίος ήταν ένας από τους τελευταίους που έφυγαν από το χωριό στις 15 Αυγούστου 1974, ανέφερε στην τ/κ εφημερίδα ότι «όταν ήρθα στο χωριό το 2003 και είδα ότι το σπίτι μας καταστράφηκε, αυτή η κατάσταση με επηρέασε πολύ, ήμουν άρρωστος για μήνες. Παρά την αποθάρρυνσή μου, δεν σταμάτησα να επισκέπτομαι το χωριό μου. Τόσο πολύ που προτιμούσα να έρχομαι στο χωριό και να πίνω τον καθημερινό μου καφέ με τους Τουρκοκύπριους».
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




