Καιρός: Απ’ όλα έχει το μενού - Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά - Πόσα εκατοστά έφτασε το χιόνι

Καιρός: Απ’ όλα έχει το μενού - Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά - Πόσα εκατοστά έφτασε το χιόνι

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή σύμφωνα με το πρώτο δελτίο καιρού της ημέρας από το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Σήμερα Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται μεμονωμένες βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη αλλά παροδικά στα βόρεια και τα ανατολικά παράλια θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται μεμονωμένες βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα βόρεια και τα ανατολικά θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 13 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 11 στα υπόλοιπα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι τοπικά κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται μεμονωμένες βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο για να κυμανθεί λίγο πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου (5 το πρωί), ήταν 20 εκατοστά.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο επίκεντρο η συνάντηση Χριστοδουλίδη - Ολγκίν: Στόχος η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

Στο επίκεντρο η συνάντηση Χριστοδουλίδη - Ολγκίν: Στόχος η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

Με τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, στρέφονται οι προσδοκίες για το επόμενο βήμα στο Κυπριακό. Ο Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ουσιαστική πρόοδο και επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE