Κραυγή αγωνίας για ασθενείς με διαβήτη - «Εάν κάποιος θέλει να τον αντιμετωπίσει αποτελεσματικά, πρέπει να έχει πολλά λεφτά»

Κραυγή αγωνίας για ασθενείς με διαβήτη - «Εάν κάποιος θέλει να τον αντιμετωπίσει αποτελεσματικά, πρέπει να έχει πολλά λεφτά»

Στην αναμονή βρίσκονται εδώ και ένα χρόνο ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη τύπου 1, αφού δεν τους έχει χορηγηθεί ακόμη ο εξοπλισμός.

Ο Κωνσταντίνος Μούσσας, πατέρας ενός παιδιού με διαβήτη τύπου 1 ανέφερε στην εκπομπή «Alpha καλημέρα» ότι μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί ο εξοπλισμός σε όλους τους δικαιούχους.

«Πάρα πολλά πράγματα λείπουν από την κυπριακή αγορά, όπως οι ινσουλίνες ταχείας δράσεως που υπάρχουν στο εξωτερικό και είναι ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα των διαβητικών. Ακόμη και κάποιες σύγχρονες ινσουλίνες που έρχονται στην Κύπρο, διατίθεται με συμπληρωμή. Δηλαδή εάν κάποιος θέλει να αντιμετωπίσει τον διαβήτη του αποτελεσματικά, πρέπει να έχει πολλά λεφτά», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν οι τεχνοκράτες του Υπουργείου Υγείας και αυτοί που χειρίζονται τα θέματα, αν ένας από αυτούς ερχόταν μια μέρα να ζήσει την πραγματικότητα ενός διαβητικού θα καταλάβαινε ότι δεν μπορεί να υπάρχει το σιγά-σιγά, δεν θα άντεχε. Ένα πρόβλημα βιώνεται διαφορετικά από κάποιον που είναι μέσα και διαφορετικά από κάποιον που είναι μέσα».

Καταληκτικά ο κ. Μούσας είπε πως ασθενείς που εξασφαλίζουν τους αισθητήρες από το εμπόριο καταβάλλουν από 130-200 ευρώ τον μήνα, ενώ η αντλία pads δεν υπάρχει στην κυπριακή αγορά και κοστίζει μέχρι 300 ευρώ τον μήνα, ένα κόστος αρκετά μεγάλο για να το επωμισθεί ο πολίτης.

Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE