ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος: «Προσπάθειες για να παραμείνει ο ελληνισμός στον τόπο που κατοικεί για 3.500 χρόνια»

Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος: «Προσπάθειες για να παραμείνει ο ελληνισμός στον τόπο που κατοικεί για 3.500 χρόνια»

Προσπάθειες θα καταβάλει ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Γεώργιος ώστε ο ελληνισμός να παραμείνει στον τόπο του που για 3.500 χρόνια τώρα κατοικεί. Είπε επίσης ότι

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο οποίος επισκεφθηκε σήμερα την Ιερά Μητρόπολη Πάφου ευχαρίστησε όλους για την ψήφο τους και την δυναμική που ανέπτυξαν στην Πάφο, ώστε να μπεί στο τριπρόσωπο και ακολούθως η Ιερά Σύνοδος να τον επιλέξει.

Είναι, είπε, «ιδιαίτερη η συγκίνηση μου και η χαρά μου που έρχομαι και πάλι εδώ στην Πάφο την οποία 27χρόνια την αγάπησα και δεν θα ήθελα να την αποχωριστώ και δεν θα είναι εύκολος ο αποχωρισμός».

Η θέση του Αρχιεπισκόπου, ανέφερε, αποτελεί θέση μεγαλύτερης ευθύνης και μέσα απ’ αυτήν θα μπορέσει να καταφέρει πιο εύκολα και τους προγραμματισμούς του και τις επιδιώξεις του για το καλό και του κόσμου αλλά κυρίως και της πατρίδας μας. Τουλάχιστον, είπε, «να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε ο κόσμος μας, ο ελληνισμός, να παραμείνει στον τόπο του που για 3.500 χρόνια τώρα κατοικεί».

Ερωτηθείς για τον Μητροπολιτικό θρόνο και την πλήρωση της θέσης ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου Γεώργιος ανέφερε πως μετά την ενθρόνιση που θα γίνει στις 8 Ιανουαρίου του 2023, θα μπει το θέμα της διαδικασίας πλήρωσης της θέσης της Μητρόπολης και του Μητροπολίτη Πάφου, θα εκδηλωθούν οι υποψήφιοι και ακολούθως θα έχουν την ευκαιρία να σκεφτούν και ποιος θα είναι ο καταλληλότερος.

Από το μυαλό μας μπορεί να περνά κάτι αλλά δεν βρήκε ακόμα την μορφοποίηση του για να μπορεί να εκδηλωθεί και στα μικρόφωνα, πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις προτεραιότητες του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε πως είναι το καλό του κόσμου γιατί η Εκκλησία είναι το καταφύγιο όλων των ανθρώπων για όλα τους τα προβλήματα, προσθέτοντας πως τα προβλήματα του ανθρώπου είναι και πνευματικά και υλικά.

Ως πνευματικό ον ο άνθρωπος καταλαβαίνουμε ότι δεν άλλαξε και πολύ από την στιγμή που φάνηκε πάνω στην γη, είπε. Τι περισσότερο, συνέχισε, «είπαμε από τον Σωκράτη, τον Αριστοτέλη τον Πλάτωνα».

«Εκείνο που προοδεύσαμε ήταν στον υλικό τομέα στην τεχνολογία και η διαφορά είναι ότι δεν έγινε μια ισσόροπη ανάπτυξη και στον έναν και στον άλλο τομέα», πρόσθεσε.

Για αυτό, είπε, πρέπει η Εκκλησία πρέπει να βρεί τρόπους να στηρίξει και στον πνευματικό τομέα και στον υλικό τομέα όλους τους ανθρώπους.

Είπε ακόμη πως το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί. Πρόσθεσε πως στην Κύπρο θα πρέπει να αναπτύξουμε τον εθνικό ρόλο της εκκλησίας η οποία πρέπει να σταθεί ανάχωμα σε όλες τις προσπάθειες που γίνονται για τουρκοποίηση του τόπου.

Σ’ αυτό θα έχουμε την στήριξη ολόκληρου του ελληνικού κυπριακού λαού, ιδιαίτερα όμως αυτής της περιοχής της Πάφου που πάντα στάθηκε μπροστά σε όλους τους εθνικούς αγώνες του τόπου, ανέφερε καταληκτικά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τραγωδία στην Ελλάδα: Ποδοσφαιριστής σε τοπική ομάδα ο 27χρονος που ανασύρθηκε νεκρός -Δείτε βίντεο

• Θλίψη στη Λευκωσία: Πέθανε η Παρασκευή Στυλιανού - Η παράκληση της οικογένειας - Δείτε φωτογραφία της

• Νέα Σμύρνη: 20χρονος εισέβαλε σε κηδεία και προκάλεσε πανικό – Χόρευε πάνω από το φέρετρο

• Πόσο επιβαρύνουν τον λογαριασμό ρεύματος τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια; Δείτε πώς να το υπολογίσετε

• Οι 10+1 χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζεις να δεις αυτές τις γιορτές - Δείτε trailers



Ανάλυση: Οι επιδιώξεις της Άγκυρας για οριοθέτηση ΑΟΖ με τη Συρία - Μπαράζ επαφών Λευκωσίας και Αθήνας

Ανάλυση: Οι επιδιώξεις της Άγκυρας για οριοθέτηση ΑΟΖ με τη Συρία - Μπαράζ επαφών Λευκωσίας και Αθήνας

Η επιδίωξη της Άγκυρας να προχωρήσει σε οριοθέτηση ΑΟΖ με τη Συρία στο πλαίσιο του παράνομου τουρκολυβικού μνημονίου βρίσκεται προ των πυλών, ενώ την ίδια ώρα ο Ταγίπ Ερντογάν παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top