Σεισμός στην Εύβοια: «Κίτρινα» πάνω από 20 σπίτια – Συνεχίζονται οι αυτοψίες

Σεισμός στην Εύβοια: «Κίτρινα» πάνω από 20 σπίτια – Συνεχίζονται οι αυτοψίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταγραφή των ζημιών από τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ την Τετάρτη στην κεντρική Εύβοια.

Από το πρωί της Πέμπτης συνεργεία μηχανικών του υπουργείου Υποδομών μαζί με μηχανικούς των δήμων, της περιφέρειας Στερεάς, αλλά και μηχανικούς που διέθεσε το ΤΕΕ έχουν μέχρι στιγμής κάνει 81 αυτοψίες σε σπίτια στα Ψαχνά και στη γύρω περιοχή, όσο και στη Χαλκίδα.

Στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων στα Ψαχνά και τα γύρω χωριά έγιναν 73 αυτοψίες. Από αυτές 24 σπίτια έχουν χαρακτηριστεί με κίτρινο χρώμα, ενώ τα υπόλοιπα 49 έχουν χαρακτηριστεί με πράσινο χρώμα και είναι κατοικήσιμα.

Από τα 24 σπίτια στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων που έχουν χαρακτηριστεί ως κίτρινα τα 21 είναι κατοικίες και τα υπόλοιπα 3 είναι βοηθητικοί και αποθηκευτικοί χώροι.

Σε ό,τι αφορά τη Χαλκίδα έχουν γίνει 8 αυτοψίες από τις οποίες μόνο μία οικοδομή χαρακτηρίστηκε με κίτρινο χρώμα όλες οι υπόλοιπες 7 έχουν χαρακτηριστεί με πράσινο χρώμα.

Να σημειωθεί ότι στο σύνολό τους υπάρχουν μικροφθορές ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, κυρίως στα Ψαχνά και τα γύρω χωριά, έχουν σπάσει τζαμαρίες καταστημάτων, ενώ ζημιές μικρής κλίμακας έχουν γίνει και στο κοινοτικό κατάστημα στην Τριάδα.

Η σεισμική ακολουθία στην περιοχή, μία ημέρα μετά τη σεισμική δόνηση των 4,9 Ρίχτερ, συνεχίζεται. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο, καθώς όπως έχουν δηλώσει και κατά τη διάρκεια της σύσκεψης την Τετάρτη, «το ρήγμα είναι γνωστό» χωρίς όμως να γνωρίζουν τις διαστάσεις του.

Το σύνολο των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας τόσο της Περιφέρειας Στερεάς όσο και των Δήμων, η αστυνομία και η πυροσβεστική βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και συνεχίζουν περιπολίες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.

BEST OF TOTHEMAONLINE