Επίσημα υπέρ του Αθανάσιου τάσσεται ο Κύκκου Νικηφόρος - Καλεί τους υπόλοιπους αρχιερείς να πράξουν το ίδιο

Επίσημα υπέρ του Αθανάσιου τάσσεται ο Κύκκου Νικηφόρος - Καλεί τους υπόλοιπους αρχιερείς να πράξουν το ίδιο

Επίσημα υπέρ του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου, τάχθηκε σήμερα (22/12) ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος.

Συγκεκριμένα, σε επίσημη δήλωσή του ο Μητροπολίτης Κύκκου ανέφερε πως, «με την ολοκλήρωση των Αρχιεπισκοπικών εκλογών και την καταμέτρηση των ψήφων, η συνείδηση του πληρώματος, κλήρου και λαού της Εκκλησίας της Κύπρου έδωσε στον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο το 36% στέλνοντας ένα σαφές και πλήρες μήνυμα ότι τάσσεται υπέρ της εκλογής του ειρημένου Μητροπολίτου ως του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου».

 

Ως εκ τούτου, συνέχισε, «ακολουθώντας την ετυμηγορία κλήρου και λαού όπως και για λόγους τους οποίους μου υπαγορεύει η αρχιερατική μου συνείδηση δηλώνω πέρα από σκοπιμότητες και μεθοδεύσεις ότι τάσσομαι ανεπιφύλακτα υπέρ της εκλογής του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου και ανάδειξης του ως του νέου Αρχιεπισκόπου».

«Γι’ αυτό καλώ και τους λοιπούς αρχιερείς οι οποίοι συνέρχονται από την ίδια συνείδηση και στοιχούν στην εν λόγω κληρικολαική βούληση να πράξουν το ίδιο», είπε καταληκτικά.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Περιορισμένη αισιοδοξία» για τη Νέα Υόρκη - Στις 2 τα ξημερώματα η έναρξη της συνάντησης

«Περιορισμένη αισιοδοξία» για τη Νέα Υόρκη - Στις 2 τα ξημερώματα η έναρξη της συνάντησης

«Περιορισμένη αισιοδοξία» εξέφρασαν αρμόδιες πηγές την Τετάρτη σε σχέση με το αποτέλεσμα της άτυπης διευρυμένης συνάντησης για το Κυπριακό υπό τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, σημειώνοντας όμως την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να συζητήσει για τα θέματα που εκκρεμούν όσον αφορά στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης αλλά και για περισσότερη πρόοδο σχετικά με την όλη διαδικασία.