Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης - Στην ατζέντα σχέσεις με Ασία, Ουκρανικό και ενέργεια

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης - Στην ατζέντα σχέσεις με Ασία, Ουκρανικό και ενέργεια

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει αύριο στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-ASEAΝ και στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-ASEAN, η οποία έχει ως κυριότερο στόχο την εμβάθυνση του πολιτικού διαλόγου και την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ένωσης των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου, θα λάβει χώρα η Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή των 27 Ηγετών των Κρατών Μελών της ΕΕ και των Προέδρων των Ευρωπαϊκών Θεσμών.

Στην ατζέντα της επικείμενης Συνόδου βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία, θέματα Ενέργειας και Οικονομίας, ζητήματα που άπτονται των Εξωτερικών Σχέσεων της Ένωσης αλλά και του τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας, καθώς επίσης και οι σχέσεις της ΕΕ με τους εταίρους της Νότιας Γειτονίας.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα επιστρέψει στην Κύπρο την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, θα συνοδεύουν στις Βρυξέλλες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Νιόβη Παρισινού και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE