Οργή και καχυποψία στην Άγκυρα για το ισραηλινό αντι-αεροπορικό σύστημα στην Κύπρο
Η τουρκική αρθρογραφία για την ανάπτυξη του ισραηλινού συστήματος Barak MX στην Κυπριακή Δημοκρατία κινείται σε τόνους καταγγελτικούς και δραματικούς.
Ανασκόπηση ερευνών που δημοσίευσε η Δρ. Neelam Vashi στο Clinics in Dermatology μελετά τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται τα σημάδια της γήρανσης και τις διαφορές που αποδίδονται στον τύπο του δέρματος, την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και τους γενετικούς παράγοντες. Η μελέτη αποκαλύπτει ποίοι είναι πιο ευνοημένοι όσον αφορά την ταχύτητα γήρανσης και την φθορά που αφήνει ο χρόνος στο πέρασμά του στο πρόσωπό τους.
Οι ερευνητές εξέτασαν 41 δημοσιευθέντα άρθρα από το 1970 έως το 2018 τα οποία εστίαζαν στη γήρανση ανά ενθότητα. Τα δεδομένα αποκαλύπτουν ότι όλοι οι τύποι δέρματος δείχνουν σημάδια βλάβης από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία όπως ο δερματικός αποχρωματισμός, η απώλεια κολλαγόνου ή/και ο καρκίνος δέρματος. Εντούτοις παρατηρούνται ορισμένες διαφορές ανά εθνότητα όσον αφορά τον ρυθμό γήρανσης του δέρματός τους.
«Η γήρανση είναι αναπότρεπτη και κάθε άνθρωπος θα βιώσει διαφορετικά τις αλλαγές στο πρόσωπο και το δέρμα του καθώς περνά ο χρόνος», δηλώνει η Δρ. Vashi και επισημαίνει ότι η μόνη αποτελεσματική θεραπεία που η ίδια συνιστά για την προστασία από την ακτινοβολία UV για κάθε τύπο δέρματος είναι η χρήση αντιηλιακού.
ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις