ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Αρχίζουν την Τρίτη οι εμβολιασμοί για βρέφη και παιδιά από 6 μηνών έως 4 ετών

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Αρχίζουν την Τρίτη οι εμβολιασμοί για βρέφη και παιδιά από 6 μηνών έως 4 ετών

Από την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022, κατόπιν απόφασης Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 15 Νοεμβρίου 2022, ξεκινούν οι εμβολιασμοί ενάντια στη COVID-19 για βρέφη και παιδιά από 6 μηνών έως 4 ετών και τίθενται σε λειτουργία εμβολιαστικά κέντρα γι αυτή την ηλικιακή ομάδα, αναφέρει σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, συστήνεται η χρήση του εμβολίου Comirnaty (Pfizer) ως αρχικός εμβολιασμός σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών για το αρχικό στέλεχος του ιού.

Αναφέρεται ότι οι γονείς που θα συνοδεύουν τα παιδιά θα πρέπει να προσκομίζουν έντυπο συγκατάθεσης σε Ελληνικά ή Αγγλικά υπογραμμένο και από τους δύο γονείς, όπου αυτό εφαρμόζεται.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού τηλεφωνικά για τον καλύτερο προγραμματισμό των εμβολιασμών τους.

Στη Λευκωσία (τηλ. 22849153) οι εμβολιασμοί θα γίνονται κάθε Τετάρτη από τις 8:00 μέχρι τις 14:00 στο Κέντρο Υγείας Λατσιών.

Στη Λεμεσό (τηλ. 25829031) οι εμβολιασμοί θα γίνονται κάθε Τετάρτη από τις 8:00 μέχρι τις 14:00 στο Παλαιό Νοσοκομείο.

Στην Κυπερούντα (τηλ. 25813200) οι εμβολιασμοί θα γίνονται κάθε Τετάρτη από τις 8:00 μέχρι τις 14:00 στο Εμβολιαστικό Κέντρο Κυπερούντας.

Στη Λάρνακα (τηλ. 25818047) οι εμβολιασμοί θα γίνονται κάθε Τετάρτη από τις 8:00 μέχρι τις 14:00 στο Παλαιό Νοσοκομείο.

Στην Αμμόχωστο (τηλ. 23200063) οι εμβολιασμοί θα γίνονται κάθε Τετάρτη από τις 8:00 μέχρι τις 14:00 στο Κέντρο Υγείας Αμμοχώστου.

Στην Πάφο (τηλ. 26803370, 26803246) οι εμβολιασμοί θα γίνονται κάθε Τετάρτη από τις 8:00 μέχρι τις 14:00 στο Γενικό Νοσοκομείο.

Τέλος, στην Πόλις Χρυσοχούς (τηλ. 26821825, 26821817) οι εμβολιασμοί θα γίνονται κάθε Τρίτη από τις 9:30 μέχρι τις 13:30 στο Νοσοκομείο Πόλις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE