Βρετανία: Πρόβλεψη για συρρίκνωση της οικονομίας κατά 1,4% το 2023

Βρετανία: Πρόβλεψη για συρρίκνωση της οικονομίας κατά 1,4% το 2023

Η οικονομία στη Βρετανία προβλέπεται να συρρικνωθεί κατά 1,4% το 2023, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ, επικαλούμενος τις προβλέψεις από την υπηρεσία Δημοσιονομικής Ευθύνης (OBR).

«Το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως άλλες χώρες, βρίσκεται τώρα σε ύφεση», σύμφωνα με το OBR, δήλωσε ο Χαντ.

Η νέα πρόβλεψη για την επόμενη χρονιά έρχεται να συγκριθεί με την προηγούμενη εκτίμηση του OBR που είχε δημοσιευθεί τον Μάρτιο για ανάπτυξη 1,8%.

Έκτοτε, η βρετανική οικονομία έχει δεχθεί πιέσεις από τον πληθωρισμό που τώρα ξεπερνά το 11%, την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας καθώς και την πολιτική και οικονομική αναταραχή που προκάλεσε η σύντομη θητεία της Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία της χώρας.

Το OBR προέβλεψε ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα αυξηθεί κατά 1,3% το 2024 και κατά 2,6% το 2025, όπως δήλωσε ο Χαντ, συγκριτικά με τις προηγούμενες προβλέψεις για ανάπτυξη 2,1% και 1,8%, αντίστοιχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για αναβάθμιση από Scope: «Συνεχίζουμε με την ίδια υπευθυνότητα» - Εξαιρετικά ισχυρή δημοσιονομική επίδοση τα τελευταία έτη

ΠτΔ για αναβάθμιση από Scope: «Συνεχίζουμε με την ίδια υπευθυνότητα» - Εξαιρετικά ισχυρή δημοσιονομική επίδοση τα τελευταία έτη

Σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου προχώρησε ο γερμανικός οίκος αξιολόγησης Scope Ratings, ανεβάζοντας τη βαθμολογία σε A από A-, ενώ παράλληλα αναθεώρησε το outlook σε σταθερό (από θετικό).

BEST OF TOTHEMAONLINE