Με τα χίλια τρέχουν οι υποψήφιοι και τα κόμματα για τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, ανεξάρτητα από τις αρχιεπισκοπικές εκλογές που μπαίνουν σφήνα το επόμενο διάστημα. Τα επιτελεία των υποψηφίων και των κομμάτων διαβάζουν συνεχώς τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και προσπαθούν να εντοπίσουν τα αδύνατά τους σημεία για να τα βελτιώσουν, και μαζί, να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα που διαθέτουν, έναντι των πολιτικών τους αντιπάλων.
ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ σε μάχη συσπείρωσης
Στα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, η προσπάθεια στρέφεται επίμονα προς την κατεύθυνση της αύξησης της συσπείρωσης. Ειδικά στον ΔΗΣΥ το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, αφού ο Νίκος Χριστοδουλίδης αφαιρεί από την υποψηφιότητα του προέδρου του κόμματος. Στο επιτελείο του Αβέρωφ Νεοφύτου εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει αύξηση της συσπείρωσης και ότι η κάλπη θα διαψεύσει για μια ακόμη φορά τις δημοσκοπήσεις. Την ίδια όμως ώρα θέλουν να διασφαλίσουν, στο βαθμό που είναι δυνατόν, ότι δεν θα επηρεαστούν αρνητικά από το φαινόμενο της «κρυφής ψήφου», δηλαδή, από όσους δηλώνουν ψευδώς υποστήριξη με συμφεροντολογικό κίνητρο. Η ίδια ανησυχία υπάρχει και στο ΑΚΕΛ, στο οποίο επίσης εντατικοποιείται η προσπάθεια για αύξηση της συσπείρωσης γύρω από τον Ανδρέα Μαυρογιάννη. Στο επιτελείο του τέως διαπραγματευτή αλλά και στο ΑΚΕΛ εμφανίζονται αισιόδοξοι από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν τον υποψήφιο να δίδει τη μάχη με τον Αβέρωφ Νεοφύτου για τον δεύτερο γύρο. Ωστόσο, θέλουν να δουν τον Ανδρέα Μαυρογιάννη να προηγείται ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για αύξηση και της παράστασης νίκης, κάτι που θα έχει συμβολική αξία και θα δώσει ώθηση στον ψυχολογικό τομέα, ενώ την ίδια ώρα, θα αποφευχθεί ο κίνδυνος απωλειών από το φαινόμενο της χαμένης ψήφου.
Χριστοδουλίδης σε εγρήγορση
Στο επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη καταβάλλουν προσπάθεια ώστε η μεγάλη διαφορά στην πρόθεση ψήφου από τους ανθυποψηφίους του να μην μείνει στις δημοσκοπήσεις αλλά να γίνει πραγματικότητα στην κάλπη. Για το λόγο αυτό εντατικοποιούν τις ενέργειες προς τους ηλικιακά νέους ψηφοφόρους και άλλες ομάδες υποστηρικτών των οποίων η ψήφος χαρακτηρίζεται «χαλαρή», με αυξημένο κίνδυνο να μην αποτυπωθεί στην κάλπη. Στο επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη εντοπίζουν αυτό το ζήτημα με την προσδοκία ότι θα είναι σε περιορισμένη έκταση και δεν θα ανατρέψει τη μεγάλη εικόνα, που δείχνει σαφές προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου και στην παράσταση νίκης, κάτι που αποδίδεται στις υψηλές επιδόσεις που καταγράφει σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Η Κατανομή Ελλαδικών Πανεπιστημιακών Σχολών στην Κύπρο: Αναγκαία η Ισορροπία και η Δικαιοσύνη
• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις