Αποφασίζει για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές η Ιερά Σύνοδος - Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Καρπασίας Χριστοφόρος

Αποφασίζει για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές η Ιερά Σύνοδος - Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Καρπασίας Χριστοφόρος

Αποφάσεις για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές με σκοπό τη διαδοχή του εκδημήσαντα Κύπρου Χρυσόστομου του Β’, θα λάβουν σήμερα οι Ιεράρχες, στο πλαίσιο της Ιεράς Συνόδου.

Εντωμεταξύ, στην κούρσα διαδοχής για τον Αρχιεπισκοπικό θώκο μπήκε και ο Καρπασίας Χριστόφορος.

«Η διαδοχή του Αρχιεπισκοπικού θρόνου πρωτίστως αποτελεί ένα καθαρά εκκλησιαστικό γεγονός, παρά μία εκλογική διαδικασία. Ένα γεγονός το οποίο έχει την αναφορά του στην ουσία της Εκκλησίας, η οποία είναι το Σώμα του Χριστού. Συνεπώς, δεν μπορεί να αποτελεί μία συνήθης κοσμική διαδικασία, η οποία θα βγάζει προς τα έξω διεκδίκηση, αντιπαράθεση, συγκρούσεις και ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες», αναφέρει σε δήλωσή του.

Βάσει του καταστατικού, η τελική εκλογή του τριπροσώπου θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 40 ημερών μετά τη χηρεία του αρχιεπισκοπικού θρόνου.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την Ιερά Σύνοδο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανακοινώνει αποφάσεις για τις πυρκαγιές τα επόμενα 24ωρα ο ΠτΔ - Μελετά τις εκθέσεις

Ανακοινώνει αποφάσεις για τις πυρκαγιές τα επόμενα 24ωρα ο ΠτΔ - Μελετά τις εκθέσεις

Εντός των επόμενων 24ωρων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα προβεί σε ανακοινώσεις για τα επόμενα βήματα, μετά και τη λήψη των σχετικών εκθέσεων αναφορικά με τις  καταστροφικές πυρκαγιές στην επαρχία Λεμεσού, όπως ο ίδιος ανέφερε απόψε.

BEST OF TOTHEMAONLINE