Ζελένσκι: Οι Ρώσοι κατέστρεψαν υποδομές ζωτικής σημασίας στη Χερσώνα πριν αποχωρήσουν

Ζελένσκι: Οι Ρώσοι κατέστρεψαν υποδομές ζωτικής σημασίας στη Χερσώνα πριν αποχωρήσουν

Rωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν υποδομές ζωτικής σημασίας στη Χερσώνα πριν αποχωρήσουν από την νότια ουκρανική πόλη, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τονίζοντας ότι οι τοπικές αρχές άρχισαν να αποκαταστήσουν τη σταθερότητα στην πόλη.

Γεμάτη χαρά κάτοικοι καλωσόρισαν τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις που εισήλθαν χθες Παρασκευή στο κέντρο της Χερσώνας, αφού η Ρωσία αποχώρησε από την μοναδική περιφερειακή πρωτεύουσα της Ουκρανίας που είχε καταλάβει από την έναρξη του πολέμου.


«Πριν τραπούν σε φυγή από τη Χερσώνα, οι κατακτητές κατέστρεψαν όλες τις ζωτικής σημασίας υποδομές: επικοινωνίες, ύδρευση, θέρμανση, ηλεκτρισμό», είπε ο Ζελένσκι σε μια βιντεοσκοπημένη ομιλία.

«(Οι Ρώσοι) παντού έχουν τον ίδιο στόχο: να ταπεινώνουν ανθρώπους όσο το δυνατόν περισσότερο. Αλλά θα αποκαταστήσουμε τα πάντα, πιστέψτε με», συνέχισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι ανέφερε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν πάρει τον έλεγχο περισσότερων από 60 οικισμών στην επαρχία της Χερσώνας.

«Η αστυνομία έχει ξεκινήσει να λαμβάνει μέτρα σταθεροποίησης. Μέτρα σταθεροποίησης βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη στη Χερσώνα», συμπλήρωσε.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Εντόπισαν χειροβομβίδα σε υποστατικό στην Αγία Νάπα - Δείτε φωτογραφία από την σκηνή

Εντόπισαν χειροβομβίδα σε υποστατικό στην Αγία Νάπα - Δείτε φωτογραφία από την σκηνή

Γύρω στο μεσημέρι του Σαββάτου άγνωστος κάλεσε στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας και ανέφερε ότι έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί σε συγκεκριμένο υποστατικό στην Αγία Νάπα και σε άλλους χώρους που δεν προσδιόρισε.

BEST OF TOTHEMAONLINE