Της μίλησε η Μέρκελ και έσταξαν τα μάτια της – Τι συνέβη;

Της μίλησε η Μέρκελ και έσταξαν τα μάτια της – Τι συνέβη;

Σφοδρή κριτική δέχεται σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ μετά από μια τηλεοπτική της εμφάνιση. Ο λόγος, αυτή τη φορά, δεν ήταν η Ελλάδα, αλλά τα όσα είπε για τους πρόσφυγες κάνοντας ένα κοριτσάκι να κλαίει on air.

Η Μέρκελ, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε στην προσφυγοπούλα από την Παλαιστίνη που φιλοξενούνταν στο ίδιο τηλεοπτικό στούντιο με εκείνη ότι δεν μπορούσε να σταματήσει την απέλαση της οικογένειάς της

Η μικρή Παλαιστίνια Ριμ είπε ότι έφθασε στη Γερμανία με την οικογένειά της πριν τέσσερα χρόνια από ένα προσφυγικό καταυλισμό στο Λίβανο, αναφέροντας ότι θα μπορούσε να απελαθεί οποιαδήποτε ώρα και στιγμή επειδή της είχε χορηγηθεί μόνο προσωρινό δικαίωμα ασύλου. 

«Εφόσον δεν ξέρω πόσο καιρό μπορώ να μείνω εδώ, δεν ξέρω ποιο θα μπορούσε να είναι το μέλλον» είπε η Ριμ σε άπταιστα γερμανικά.

«Θέλω πραγματικά να σπουδάσω τη Γερμανία», πρόσθεσε και συνέχισε: «Είναι άδικο να βλέπεις τους άλλους να απολαμβάνουν τη ζωή τους και να μην μπορείς να την απολαύσεις μαζί τους». 

«Το καταλαβαίνω, αλλά μερικές φορές η πολιτική είναι σκληρή. Είσαι πολύ καλός άνθρωπος, αλλά ξέρεις υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι σε στρατόπεδα Παλαιστινίων στο Λίβανο  και αν τους πούμε ''μπορείς να έρθεις'' ή να πούμε '' μπορείτε όλοι να έρθετε από την Αφρική'', στο τέλος δεν θα μπορούμε να το διαχειριστούμε» ήταν η απάντηση της Ανγκελα Μέρκελ.  

Η μικρή Ριμ άρχισε να κλαίει σιωπηλά και πολύ ταραγμένη.

Η καγκελάριος την είδε, έκανε ένα «ουπς», σταμάτησε να μιλάει για λίγο και πήγε κοντά της.

Την ακούμπησε στον ώμο, την χάιδεψε ελαφρά και μάλλον κάτι της είπε, που δεν ακούγεται στην κάμερα.



Η σκηνή έγινε viral στη Γερμανία και τα hashtag #merkelstreichelt, που σημαίνει «Η Μέρκελ χαϊδεύει» και #Empathie («Ενσυναίσθηση»).

Πολλοί χρήστες κατηγόρησαν την κυρία Μέρκελ ότι έχει «μια κυβέρνηση ανάλγητη» και την κατηγόρησαν ότι «απέτυχε σαν άνθρωπος σε όλα τα μέτωπα».

Ωστόσο, εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης ανέφερε λίγο αργότερα, ότι «μετά από 90 λεπτά ζωντανής συζήτησης, όλοι οι συμμετέχοντες χειροκρότησαν και έφυγαν με πολλές προτάσεις».







 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004, νομικά, υποχρεούται να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη πλήρες μέλος της Σένγκεν-δηλαδή δεν έχει ενταχθεί στη λειτουργική εφαρμογή του καθεστώτος  χωρίς εσωτερικά σύνορα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται από το 2023 σε φάση αξιολόγησης ( Schengen evaluation process), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ένταξη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι έτοιμη ως προς τα τεχνικά ζητήματα, μέχρι το τέλος του 2025. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2026, η Κύπρος θα ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.