ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Καταγγελία μονογονιού στο ThemaOnline: «Με πετάνε στο δρόμο , δεν έχουμε να φάμε» - Απο τον Ιούλιο περιμένει απάντηση απο το Ε.Ε.Ε

Καταγγελία μονογονιού στο ThemaOnline: «Με πετάνε στο δρόμο , δεν έχουμε να φάμε» - Απο τον Ιούλιο περιμένει απάντηση απο το Ε.Ε.Ε

Απελπισμένη μητέρα μονογονιός , καθώς ο ιδιοκτήτης του υποστατικού που ενοικιάζει της έκανε έξωση , προχωρώντας επίσης σε ψευδή καταγγελία με αποτέλεσμα να της κόψουν τα επιδόματα.

Σύμφωνα με τη μητέρα , η οποία επικοινώνησε με το ThemaOnline, η κατάσταση της είναι δύσκολη οικονομικά, καθώς λόγω θεμάτων υγείας δεν μπορεί να εργαστεί.

Όπως ισχυρίζεται και όπως έχει επιβεβαιωθεί από το Γραφείο Ευημερίας,  η γυναίκα έχει κάνει εδώ και μήνες αίτηση για επανεξέταση του επιδόματος , ωστόσο ακόμα δεν έχει λάβει απάντηση σε τι στάδιο βρίσκεται. Όπως αναφέρει «Τα αναδρομικά από το επίδομα , είναι η μόνη μου σωτηρία».

«Απαράδεκτη μη ανθρώπινη η συμπεριφορά του ιδιοκτήτη» καταγγέλλει η μητέρα.

Όπως περιέγραψε: «Είμαι λήπτης Ε.Ε.Ε και λαμβάνω επίδομα από το 1999 από το Γραφείο Ευημερίας, καθώς λόγω θεμάτων υγείας είμαι ανίκανη για εργασία. Ο ιδιοκτήτης επειδή ήθελε να φύγω από το σπίτι , έκανε ψευδή καταγγελία και μου έκοψαν τα επιδόματα, χωρίς καν να έρθουν να ελέγξουν αν όλα όσα ισχυρίζεται ευσταθούν. Έκανα αίτηση για επανεξέταση εδώ και μήνες ... ακόμα περιμένω. Δεν έχω τρόφιμα, έμειναν απλήρωτοι λογαριασμοί. Δεν έχω ούτε για τα φάρμακα λεφτά. Με πετάνε έξω από το σπίτι, με πετάνε στο δρόμο»

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, περιγράφει ότι εδώ και εβδομάδες προσπαθεί να μάθει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η επανεξέταση της αίτησης της και για ποιο λόγο καθυστερεί.

«Δεν έχω που να πάω, ούτε συγγενείς που μπορούν να με βοηθήσουν . Από το 1999 η μόνη μου βοήθεια είναι το Γραφείο Ευημερίας. Ενοικιάζω σε χωριό. Από τον Ιούλιο επανεξετάζεται το επίδομα-αίτηση μου, δεν δόθηκε ενοίκιο και με βγάζουν έξω. Ενώ τους πρότεινε λειτουργός του Γρ.Ευημεριας να παραλάβουν το ενοίκιο από κοντά τους, αρνήθηκαν. Την ιδία ώρα μου στέλνουν επιστολές με έξωση, αναφέροντας ότι εγώ αρνούμαι να δώσω τα ενοίκια. »

Η μητέρα εξηγεί πως λόγω του γεγονότος ότι της έκοψαν το επίδομα , δεν έχει εισοδήματα με αποτέλεσμα να μην έχει τα βασικά για επιβίωση.

Ταυτόχρονα αναφέρει ότι παρότι πλέον και η ίδια θέλει να φύγει από το σπίτι και από αυτή τη ψυχοφθόρα κατάσταση,  δεν έχει τα χρήματα. «Που να πάω; Όλοι ζητάνε 2-3 ενοίκια μπροστά. Πως να τα δώσω αφού μου έκοψαν το επίδομα και δεν μπορώ να εργαστώ. Ποιος θα δεχθεί να με βάλει στο σπίτι του; Ελπίδα μου είναι να πάρω τα αναδρομικά για να μπορέσω να βρω κάπου άλλου να πάω. Αργούν από το Ε.Ε.Ε να απαντήσουν τι συμβαίνει με την αίτηση μου και ο ιδιοκτήτης με πετά στο δρόμο με τα παιδιά μου».

Λεκτική και ψυχολογική βία από τους ιδιοκτήτες

«Δέχθηκα λεκτική και ψυχολογική βία, με μηνύματα από το γιο της ιδιοκτήτριας όσο και από την ίδια. Είμαι μονογονιός πολύτεκνη και ζω με τα δυο μου παιδιά. Δεν έχουμε λεφτά για το ρεύμα και τα απαραίτητα» λέει η μητέρα.

«Ζητώ να δουν το συντομότερο την επανεξέταση της αίτησης μου, γιατί θα βρεθούμε στο δρόμο αφού η ιδιοκτήτρια δεν μπορεί σε θέμα ανθρωπιάς να περιμένει να τα πάρει αναδρομικά και θέλει να μας πετάξει έξω.

Το σπίτι είναι ακατάλληλο με φυσικές φθορές και όταν ζήτησα να το φτιάξουν , μου απάντησαν ότι όλα πήγαν πάνω και το ενοίκιο έμεινε στάσιμο και δεν μπορεί να το φτιάξει. Είμαι εδώ από το 2019. Όταν έβρεξε ήμουν με κουβάδες, έτρεχαν νερά μέσα στο σπίτι» εξηγεί η μονογονιός.

Αναρωτιέται γιατί καθυστερεί απο τον Ιούλιο η επανεξέταση της αίτησης 

Όπως αναφέρει στη δημοσιογράφο του ThemaOnline, η ταλαιπωρημένη μητέρα , αναρωτιέται γιατί καθυστερεί η επανεξέταση της.  Τονίζει ότι η περίπτωση της είναι γνωστή από το 1999 και όλα τα απαραίτητα έγγραφα είναι κατατεθειμένα στο αρμόδιο γραφείο.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι αισθάνεται ότι δεν λαμβάνουν υπόψη το σοβαρό πρόβλημα της από το Ε.E.E αναφέροντας ότι : «Όταν μίλησα με κάποιο υπεύθυνο άτομο στο Ε.Ε.Ε , απελπισμένη ανέφερα ότι δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση και ότι έχω φτάσει στα όρια μου. Είπα συγκεκριμένα «τι περιμένετε να πεθάνω από την απελπισία και την στεναχώρια μου, δεν αντέχω άλλο» και αυτό το άτομο μου απάντησε ότι αν αισθάνομαι έτσι θα ειδοποιήσει τις αρχές να με βάλουν σε ψυχιατρείο ή να με δει ψυχίατρος. Δηλαδή οποίος είναι φτωχός και βλέπει τα μωρά του να πεινάνε πάει ψυχιατρείο; Κουράστηκα. Καθημερινά παίρνω τηλέφωνο . Από τον Ιούλιο μου λένε από αύριο σε αύριο θα απαντήσουν και πέρασαν τόσοι μήνες. Που θα μείνουμε όταν μας πετάξουν στο δρόμο , πως θα βρούμε άλλο σπίτι χωρίς λεφτά, πως θα τρώμε χωρίς εισοδήματα;»

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε σε δημοσιογράφο του ThemaOnline, βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση και η αργοπορία απάντησης από το Ε.Ε.Ε επιδεινώνει όχι μόνο την επιβίωση της με τα παιδιά της αλλά και την ψυχολογική της κατάσταση.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κάλεσμα Αρχιεπισκόπου στον Μητροπολίτη Πάφου να διαφοροποιήσει τη στάση του - «Δεν πρέπει να επανέλθει στον Μεσαίωνα»

• Ύστατη προσπάθεια ελληνικών πανεπιστημίων για να «σώσουν» από τις διαγραφές τους φοιτητές που πέρασαν το όριο

• Έναρξη συναντήσεων για τις φορολογικές οφειλές ποδοσφαιρικών Σωματείων - O όρος για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία

• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Ιανουαρίου - Ο βίος του Αγίου

• Καταγγελία σοκ στη Θεσσαλονίκη: Μητέρα έδειρε τη 14χρονη κόρη της γιατί διαφωνεί με τη σχέση της - «Πήγε να με πνίξει» είπε η ανήλικη



Γιατί θέτει θέμα Λουρουτζίνας ο Τατάρ - Οι προτάσεις 4+4 του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Γιατί θέτει θέμα Λουρουτζίνας ο Τατάρ - Οι προτάσεις 4+4 του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Εν αναμονή της δεύτερης συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ίσως, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Ερσίν Τατάρ για την διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, ο κατοχικός ηγέτης έθεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι, το άνοιγμα του σημείου διέλευσης, Λουρουτζίνας- Λυμπιών, αντί Πυροίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top