Θλίψη στους φανς του Χάρι Πότερ: «Έφυγε» ο Ρόμπι Κολτρέιν που υποδυόταν τον Χάγκριντ

Θλίψη στους φανς του Χάρι Πότερ: «Έφυγε» ο Ρόμπι Κολτρέιν που υποδυόταν τον Χάγκριντ

Σύμφωνα με πληροφορίες των ξένων Μέσων ο ηθοποιός Ρόμπι Κολτρέιν, ο οποίος αγαπήθηκε μέσα από τον ρόλο του ημιγίγαντα Ρούμπεους Χάγκριντ στη σειρά ταινιών «Harry Potter», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών.

Ο Κόλτρεϊν, υποδύθηκε τον θηροφύλακα του Χόγκουαρτς, Ρούμπεους Χάγκριντ, στο δημοφιλές franchise που βασίζεται στα βιβλία της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και απολάμβανε τεράστια δημοτικότητα ως μισός γίγαντας-μισός μάγος.

Σε δήλωσή της η ατζέντισσα του ηθοποιού, η οποία γνωστοποίησε τον θάνατό του, τον περιέγραψε ως ένα «μοναδικό ταλέντο»: «Τον Ρόμπι θα τον θυμόμαστε περισσότερο για τις επόμενες δεκαετίες ως Χάγκριντ... ένας ρόλος που έφερε χαρά σε παιδιά και ενήλικες, προκαλώντας μια ροή επιστολών θαυμαστών κάθε εβδομάδα για περισσότερα από 20 χρόνια».

Η ανάρτηση του φίλου του και συνάδελφου Στίβεν Φράι:

«Συνάντησα για πρώτη φορά τον Ρόμπι Κολτρέιν σχεδόν ακριβώς πριν από 40 χρόνια. Ένιωσα ταυτόχρονα δέος/τρόμος/ έρωτας. Τόσο βάθος, δύναμη και ταλέντο. Τόσο αστείος, ώστε να σου προκαλέσει έναν ατελείωτο λόξυγγα, καθώς κάναμε την πρώτη μας τηλεοπτική εκπομπή, «Alfresco». Αντίο γέροντα. Θα μας λείψεις τρομερά».

Τα προβλήματα υγείας

Είχε γίνει γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια ότι ο Σκωτσέζος ηθοποιός αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας με τα γόνατά του. Όπως είχε γνωστοποιηθεί έπασχε από οστεοαρθρίτιδα.

Μάλιστα είχε απαθανατιστεί σε ηλικία 68 ετών και για πρώτη φορά μετά την είδηση πως δεν ήταν καλά στην υγεία του, καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι στο St Pancras Renaissance Hotel στο κέντρο του Λονδίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail, ο ταλαντούχος καλλιτέχνης ταλαιπωρούνταν από χρόνιους πόνους στα γόνατα και όσο περνούσε ο καιρός τόσο περισσότερο χειροτέρευαν: «Δεν μπορεί πλέον να περπατήσει από μόνος του και χρειάζεται συνεχώς βοήθεια. Ο ίδιος ελπίζει να ξαναπερπατήσει μετά τη χειρουργική επέμβαση που θα κάνει στην Αμερική» είχε αναφέρει πηγή από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Ο Ρόμπι Κολτρέιν, γεννήθηκε ως Άντονι Ρόμπερτ Μακμίλαν και πήρε το καλλιτεχνικό όνομα Κολτρέιν ως φόρο τιμής στον θρύλο της jazz, Τζον Κολτρέιν.

Ο Κολτρέιν ξεκίνησε την καριέρα του εμφανιζόμενος στη σειρά σκετς Alfresco (1983–1984). Το 1987, πρωταγωνίστησε στη μίνι σειρά του BBC «Tutti Frutti», για την οποία έλαβε το πρώτο του βραβείο Βρετανικής Ακαδημίας Τηλεόρασης για την υποψηφιότητα καλύτερου ηθοποιού.

Τις τηλεοπτικές οθόνες κατέκτησε, ως ιατροδικαστής ψυχολόγος Dr Edward Fitz στο τηλεοπτικό δράμα «Cracker», για το οποίο κέρδισε τρία συνεχόμενα βραβεία BAFTA καλύτερου ηθοποιού. Aξέχαστες είναι και οι ερμηνείες του σε ταινίες, όπως στο «Nuns On The Run», στη «Mona Lisa» και στο «Ocean’s 12».

Πρωταγωνίστησε επίσης στις ταινίες του Τζέιμς Μποντ «GoldenEye» και «The World is not Enough», μαζί με τον Πιρς Μπρόσναν στον χαρακτήρα του θρυλικού 007. Στις ταινίες έπαιξε τον Valentin Dmitrovich Zukovsky και αυτός ήταν ένας από τους σημαντικότερους ρόλους της καριέρας του.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ με τον θάνατο καθηγήτριας στην Θεσσαλονίκη: Υπέστη εγκεφαλικό μετά από bullying - «Της πετούσαν μπουκάλια και βιβλία»
Οικογενειακή τραγωδία: Μητέρα σκότωσε τα δύο παιδιά της ενώ ο σύζυγός της έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι στη νότια Αμερική
Νέο ξενοδοχείο ανοίγει τις πόρτες του και μας υποδέχεται - Δείτε σε ποια περιοχή και πότε - Φωτογραφίες
VIDEO: Σειρήνες στη Βάση Ακρωτηρίου - Βρετανίδα σύζυγος στρατιωτικού αφηγείται τη δραματική νύχτα με τις κόρες της - «Κάναμε φωλιά...»
Όξφορντ: Πένθος για 15χρονη αθλήτρια - Άφησε την τελευταία της πνοή κατά την διάρκεια αγώνα
Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων σε αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής - Όλες οι πληροφορίες
Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο Ανώτερου Υπαστυνόμου - Η παράκληση της οικογένειας για την κηδεία - Δείτε φωτογραφία του

 

 

 

Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Μέση Ανατολή, την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει κύμα επιθέσεων και το Ιράν απαντά με μπαράζ πυραύλων και drones. Στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο, βρέθηκαν οι ηγέτες της Ελλάδας και Γαλλίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE