Αποστέρηση υπηκοότητας από τρεις επενδυτές και τα παιδιά τους - Αυτές είναι οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου

Αποστέρηση υπηκοότητας από τρεις επενδυτές και τα παιδιά τους - Αυτές είναι οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνήλθε το πρωί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις:

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την έναρξη διαδικασίας αποστέρησης της υπηκοότητας από τρεις επενδυτές και 7 εξαρτώμενα τους στη βάση έρευνας των υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών. Συνολικά από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την έναρξη διαδικασίας αποστέρησης υπηκοότητας από 60 επενδυτές και 159 εξαρτωμένων τους. Επιπρόσθετα των πιο πάνω υποθέσεων έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αποστέρησης της υπηκοότητας 6 προσώπων από τους οποίους έχουν αφαιρεθεί τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την αναδιοργάνωση και αναβάθμιση του συστήματος τραύματος μέσω της δημιουργίας Παγκύπριου Κέντρου Τραύματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Υπουργό Υγείας να προχωρήσει με τη σύσταση Εθνικής Επιτροπής Τραύματος για τη λειτουργία του Κέντρου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε ως μέλη στο Δ.Σ της ΔΕΦΑ για το υπόλοιπο της θητείας, τους Γιώργο Παντελή Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών και Αλέξανδρο Κλάππα, Οικονομικό Αναλυτή προς αντικατάσταση δυο παραιτηθέντων μελών. Επίσης διόρισε τον Μάριο Βαλιαντή ως Αντιπρόεδρο της ΔΕΦΑ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE