ΟΚΥπΥ: Προβαίνει σε έργα για ενίσχυση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας

 ΟΚΥπΥ: Προβαίνει σε έργα για ενίσχυση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, αναφέρει ότι αναπτύσσει συνεχώς δράσεις και διαδικασίες για ποιοτική ενίσχυση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Αυτή τη στιγμή, σημειώνει, βρίσκεται σε εξέλιξη η πρώτη φάση ανέγερσης του νέου Νοσηλευτηρίου Ψυχικής Υγείας στη Λευκωσία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2024, ενώ ήδη έχει αρχίσει και ο προγραμματισμός για τη δεύτερη φάση υλοποίησης του έργου.

Ολοκληρώνεται σύντομα, συνεχίζει, η κτιριακή αναδιαμόρφωση δομής στην κοινότητα που θα λειτουργήσει ως προστατευμένος ξενώνας για την φιλοξενία χρόνιων ασθενών, οι οποίοι αυτή τη στιγμή παραμένουν στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας. Με την λειτουργία του ξενώνα, επισημαίνει, θα αποσυμφορηθεί το Νοσοκομείο, το οποίο μέχρι την ολοκλήρωση του έργου ανοικοδόμησης του νέου Κέντρου Ψυχικής Υγείας, θα έχει περισσότερες διαθέσιμες κλίνες.

Στα άμεσα πλάνα του ΟΚΥπΥ, αναφέρεται, είναι η προκήρυξη δημόσιου διαγωνισμού για αναδιαμόρφωση διαθέσιμου χώρου εντός της Ψυχιατρικής Κλινικής στο Νέο Νοσοκομείο Λεμεσού για δημιουργία Τμήματος Νοσηλείας Ατόμων με σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας.

Την ίδια ώρα, προστίθεται, προχωρεί η αναδιαμόρφωση ενοικιαζόμενου χώρου για τη δημιουργία Κέντρου Νευροαναπτυξιακών Διαταραχών στη Λευκωσία ενώ έχει αρχίσει και η διαδικασία ανάδειξης κέντρων αριστείας εξειδικευμένων υπηρεσιών, όπως το Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών παιδιών και εφήβων στο Μακάριο Νοσοκομείο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ, τα προβλήματα ψυχικής υγείας είναι από τα πιο σημαντικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν καθημερινά εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο.

Σύμφωνα με στοιχεία, σημειώνεται, περισσότεροι από 450 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν σήμερα από ψυχικές διαταραχές που στις περισσότερες φορές αρχίζουν από την εφηβεία.

«Το πρόβλημα έχει οξυνθεί τα τελευταία χρόνια και λόγω της πανδημίας COVID-19, που άφησε ισχυρό το στίγμα της στην καθημερινότητα όλων των πολιτών, αναγκάζοντάς τους να βιώσουν έντονα την εμπειρία του εγκλεισμού και της κοινωνικής αποστασιοποίησης», προστίθεται.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στα αποκαΐδια της κρίσης: Φωτιές, ευθύνες και ένας ανασχηματισμός, τον Σεπτέμβρη - Ποιοι υπουργοί «βλέπουν» την έξοδο

Στα αποκαΐδια της κρίσης: Φωτιές, ευθύνες και ένας ανασχηματισμός, τον Σεπτέμβρη - Ποιοι υπουργοί «βλέπουν» την έξοδο

Με τις φλόγες να έχουν αφήσει πίσω τους δύο νεκρούς, δεκάδες κατεστραμμένα σπίτια και επιχειρήσεις σε κοινότητες στην ορεινή Λεμεσό, η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη δεν καλείται πλέον μόνο να διαχειριστεί τις συνέπειες μιας φυσικής καταστροφής, αλλά και τις πολιτικές αναταράξεις που πυροδοτούνται μέρα με τη μέρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE