Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο οδηγός του οχήματος που προσέκρουσε σε κιγκλίδωμα - Δείτε φωτογραφία
Νέα τραγωδία σημειώθηκε στην άσφαλτο με θύμα 62χρονο αλλοδαπό μόνιμο κάτοικο Κύπρου.
Η ανησυχία απορρέει από τον συνεχώς επιδεινούμενο, κλιμακούμενο και αποσταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στην περιοχή, επιδιώκοντας τη δημιουργία εντάσεων, με ενέργειες που είναι αντίθετες προς το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας και τις επιμέρους πτυχές του.
Η Κυπριακή Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι το «μνημόνιο» του 2019 παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών και είναι αντίθετο με την αναγνωρισμένη αρχή της Σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας και του εθιμικού δικαίου για τα δικαιώματα των νησιών σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. Ως εκ τούτου, είναι παράνομο, άκυρο και ανυπόστατο και δεν παράγει, καθοιονδήποτε τρόπο, οποιαδήποτε έννομα αποτελέσματα έναντι τρίτων κρατών.
Το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις επί του θέματος, σημειώνοντας παράλληλα και τις δημόσιες τοποθετήσεις του Προέδρου του Κοινοβουλίου της Λιβύης Βουλής, με τις οποίες αναδεικνύεται η έκνομη φύση του «μνημονίου» το οποίο καθίσταται νομικά και πολιτικά άκυρο.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις