ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τερματισμό της μείωσης των κλιμάκων εισδοχής κατά 10%, ζητεί η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ από τον ΥΠΟΙΚ

Τερματισμό της μείωσης των κλιμάκων εισδοχής κατά 10%, ζητεί η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ από τον ΥΠΟΙΚ

Τον άμεσο τερματισμό του άδικου μέτρου της μείωσης των κλιμάκων εισδοχής κατά 10% σε συγκεκριμένες περιπτώσεις νεοεισερχομένων, ζητεί η ΣΗΔΗΚΕΚ - ΠΕΟ με επιστολή της προς τον Υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη.

Στην επιστολή της την οποία έδωσε στη δημοσιότητα, η ΣΗΔΗΚΕΚ - ΠΕΟ αναφέρει ότι «σχεδόν έντεκα (11) χρόνια μετά, αυτό το μέτρο που υιοθετήθηκε σε άκρως διαφορετικές συνθήκες είναι χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, μειώνει το εισόδημα των νεοεισερχομένων που στην καταπληκτική πλειοψηφία τους είναι νέοι, δημιουργεί διακρίσεις ανάμεσα στους ιδίους τους εργαζομένους, πλήττει μονόπλευρα τους πιο χαμηλόμισθους και στρεβλώνει τους όρους εργασίας τους».

Αναφέρει ότι «η πρόνοια αυτή υιοθετήθηκε το 2012 μέσα σε εκείνες τις πρωτόγνωρες συνθήκες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης όπου χρειάστηκε να υιοθετηθεί ένα πλαίσιο ευρύτερων μέτρων εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών με σκοπό να αντιμετωπιστούν οι επείγουσες ανάγκες με τη προοπτική να επανέλθουν μόλις βελτιωθούν οι συνθήκες, όπως και έγινε με τα πλείστα στα οποία επήλθε συμφωνία για σταδιακή κατάργηση τους».

Προσθέτει ότι στις σημερινές συνθήκες όπου λόγω της συμπίεσης των μισθών και της ανεξέλεγκτης ακρίβειας που μειώνουν το εισόδημα των εργαζομένων και χρειάζονται μέτρα στήριξης των χαμηλών εισοδημάτων, αυτό το μέτρο είναι παράδοξο και αντικοινωνικό.

«Το μέτρο και ο τρόπος εφαρμογής του που δεν είναι καθολικός για όλες τις προσλήψεις σε όλο το φάσμα της ιεραρχίας της κάθε οικονομικής οντότητας δημιουργεί αδικία και στρέβλωση», αναφέρει και προσθέτει ότι «υπάρχουν περιπτώσεις προσλήψεων σε χαμηλές κλίμακες που ο πρώτος μισθός με την εφαρμογή αυτού του μέτρου δεν ξεπερνά το κατώτατο μισθό».

Σε άλλο παράδειγμα, η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ αναφέρεται στην πρόσληψη Βοηθών Γραμματειακών Λειτουργών Κλίμακα Α2-5-7+2 σε Δήμους όπου εφαρμόστηκε η πρόνοια αυτή με αποτέλεσμα ο τελικός ακάθαρτος μισθός να είναι περίπου 955 ευρώ και 2 χρόνια χωρίς προσαύξηση και η πρόσληψη Δημοτικού Γραμματέα κλίμακα Α15+2 χωρίς καμιά μείωση και παγοποίηση προσαύξησης.

Αναφέρει επίσης ότι σε κάποιες δε περιπτώσεις τόσο η μείωση αυτή όσο και η στέρηση της προσαύξησης για 2 χρόνια δημιουργεί και προβλήματα στην ανέλιξη και διάκριση μεταξύ συναδέλφων που προσλήφθηκαν την ίδια ημερομηνία στην ίδια θέση αλλά σε κάποιες περιπτώσεις δεν εφαρμόστηκε η μείωση αυτή λόγω προϋπηρεσίας σε άλλους οργανισμούς.

«Εκτιμούμε δε ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη που είναι βέβαιο ότι στο άμεσο μέλλον θα προκαλέσει μεγαλύτερα ζητήματα δεν είναι επιθυμητή από κανένα, ούτε ακόμα και από το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών», καταλήγει η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ, η οποία αναφέρει πως είναι έτοιμη για διάλογο.

 

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καιρός: «Θα μας πάρει ο άνεμος» - Πότε αναμένεται να εξασθενίσει - Έπεσε για τα καλά η θερμοκρασία - Δείτε αναλυτικά το «μενού»

• Σκαρφάλωσε στην ταράτσα οικίας και…έκλεψε τον θερμοσίφωνα - Συνελήφθη 34χρονος

• Προσωπικοί γιατροί: Πώς επιλέγουν αν θα εκδώσουν ένα παραπεμπτικό ή όχι - Οι «παραγγελίες» μέσω τηλεφώνου

• Νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών: Αυτές οι χώρες προτίμησαν την Κύπρο τον Οκτώβριο - Ο σκοπός του ταξιδιού και οι επιστροφές

• Διανομέας τσέπωσε τις εισπράξεις και έγινε καπνός - Καταζητείται από την Αστυνομία



Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της Κύπρου - Τα βήματα της Κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της Κύπρου - Τα βήματα της Κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Πλέον δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για τα βήματα και τον ξεκάθαρο προσανατολισμό της κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. Ένα εγχείρημα πολύ δύσκολο, που ωστόσο με προσεκτικές ενέργειες και επιμονή, μπορεί στο μέλλον να υλοποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης παρουσίασε το σχέδιο για ένταξη της Κύπρου στην βορειοατλαντική Συμμαχία, στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά την τελευταία συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συζήτησε το σχέδιό του και με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top