Μπλίνκεν: «Να σταματήσουν οι εχθροπραξίες μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν»

Μπλίνκεν: «Να σταματήσουν οι εχθροπραξίες μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν»

Έκκληση για διακοπή των εχθροπραξιών μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

«Όπως έχουμε καταστήσει σαφές εδώ και καιρό, δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στη σύγκρουση. Απευθύνουμε έκκληση να τερματιστούν άμεσα οι στρατιωτικές εχθροπραξίες», ανέφερε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Bob Menendez και οι ηγέτες του Αρμενικού Κογκρέσου Frank Pallone, Gus Bilirakis, Jackie Speier, David Valadao και Adam Schiff καταδίκασαν έντονα την κλιμάκωση των εχθροπραξιών από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν στη νότια Αρμενία και απαίτησαν να σταματήσει η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στον βάναυσο δικτάτορα Αλίεφ ανέφερε η Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Αμερικής (ANCA).

“Και πάλι, ο Πρόεδρος Αλίεφ χρησιμοποιεί τις ίδιες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυρίαρχο αρμενικό έδαφος για να αναζητήσει δικαιολόγηση για τη συνεχιζόμενη εχθρότητα και τις επιθέσεις του από τον πόλεμο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ του 2022 και να αναγκάσει την Αρμενία να συνθηκολογήσει με τις παράλογες εδαφικές απαιτήσεις του”, τονίζουν σε δήλωση που εξέδωσαν με αφορμή την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στην Αρμενία.

Και πρόσθεσαν: “Οι παγκόσμιοι ηγέτες δεν πρέπει να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και να κάνουν ψευδείς αμφιβολίες μεταξύ των δύο πλευρών. Υπάρχει μόνο ένας επιτιθέμενος σε αυτή τη σύγκρουση που πρέπει να σταματήσει. Προτρέπουμε την κυβέρνηση Μπάιντεν να λάβει άμεσα μέτρα για να σταματήσει τις επιθέσεις του Αζερμπαϊτζάν και επιτέλους να λογοδοτήσει ο Αλίεφ για τις αποσταθεροποιητικές του ενέργειες”.

Ο βουλευτής Γκας Μπιλιράκης σε δήλωσή του είπε ότι είναι σαφές ότι το Αζερμπαϊτζάν δεν μπορεί να συνυπάρξει ειρηνικά με τον γείτονά του και να σεβαστεί την κατάπαυση του πυρός. Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να είναι μέρος σε μια τέτοια επιθετικότητα και περιφρόνηση για τη ζωή και την κυριαρχία των Αρμενίων, ανέφερε.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ σε συνέντευξη στην Al-Ahram: «Ευρείες προοπτικές για τις σχέσεις Κύπρου - Αιγύπτου και εμβάθυνση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης»

ΠτΔ σε συνέντευξη στην Al-Ahram: «Ευρείες προοπτικές για τις σχέσεις Κύπρου - Αιγύπτου και εμβάθυνση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης»

Τη σημασία των δύο νέων συμφωνιών με την Αίγυπτο για την ανάπτυξη των κοιτασμάτων φυσικού αερίου Κρόνος και Αφροδίτη στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, επισημαίνει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην αιγυπτιακή εφημερίδα Al-Ahram ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, εκφράζοντας τη φιλοδοξία του για διεύρυνση των οριζόντων της εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών τα επόμενα χρόνια.

BEST OF TOTHEMAONLINE