Νέο Διάταγμα: Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου θα λειτουργεί ως χωριστό Δικαστήριο απο τη Λάρνακα

Νέο Διάταγμα: Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου θα λειτουργεί ως χωριστό Δικαστήριο απο τη Λάρνακα

Το Ανώτατο Δικαστήριο, ασκώντας τις εξουσίες του με βάση το άρθρο 3 του περί Δικαστηρίων Νόμου του 1960, ανακάλεσε πρόσφατα προηγούμενο διάταγμά του ημερομηνίας 13 Σεπτεμβρίου 1974, με το οποίο είχαν ενοποιηθεί, υπό τις δραματικές συνθήκες της εισβολής και των αποτελεσμάτων της, τα Δικαστήρια Αμμοχώστου και Λάρνακας.

Τούτο είχε ως αποτέλεσμα οι υποθέσεις της Επαρχίας Αμμοχώστου να εκδικάζονται έκτοτε, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Με το νέο διάταγμα, το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου θα λειτουργεί ως χωριστό Δικαστήριο και θα στεγάζεται, μέχρι την επιστροφή στην Αμμόχωστο, σε νεόδμητο κτήριο στο Δήμο Παραλιμνίου. Στο αρχικό αυτό στάδιο έχουν τοποθετηθεί πέντε δικαστές, περιλαμβανομένου διοικητικού Προέδρου του Δικαστηρίου.

Στο νέο Δικαστήριο Αμμοχώστου θα εκδικάζονται προς το παρόν όλες οι αστικές και ποινικές υποθέσεις, πλην του Κακουργιοδικείου οι οποίες προς το παρόν θα εκδικάζονται στη Λάρνακα. Θα εξεταστεί, επίσης, ανάλογα με τις ανάγκες, η προοπτική μεταφοράς από το Δικαστήριο Λάρνακας των υποθέσεων ειδικής δικαιοδοσίας (Οικογενειακό Δικαστήριο, Δικαστήριο Ελέγχου Ενοικιάσεων, Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών, Στρατιωτικό Δικαστήριο).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ανέλυσε τις προτεραιότητες της Προεδρίας ΕΕ στο ΕΛΚ - «Πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του Νέου Συμφώνου για τη Μεσόγειο»

ΠτΔ: Ανέλυσε τις προτεραιότητες της Προεδρίας ΕΕ στο ΕΛΚ - «Πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του Νέου Συμφώνου για τη Μεσόγειο»

Tις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, υπό το φως των περιφερειακών και διεθνών εξελίξεων, ανέλυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στη διάρκεια ομιλίας του στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στο Ζάγκρεμπ, της Κροατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE