Μετανάστες ανοικτά της Αμμοχώστου - Δύο νέες συλλήψεις - Μόλις 20 και 23 ετών οι ύποπτοι

Μετανάστες ανοικτά της Αμμοχώστου - Δύο νέες συλλήψεις - Μόλις 20 και 23 ετών οι ύποπτοι

Σε δύο νέες συλλήψεις προχώρησαν σήμερα μέλη της Αστυνομίας, για τη διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας να εισέλθουν στη Δημοκρατία, σχετικά με την άφιξη στην ελεύθερη Αμμόχωστο, την περασμένη Πέμπτη, αριθμού μεταναστών με θαλάσσιο σκάφος.

Οι δύο ύποπτοι, άντρες ηλικίας 23 και 20 ετών, συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας, από μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου, βάσει δικαστικών ενταλμάτων σύλληψης, μετά από στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη, άλλο ένα πρόσωπο, άντρας ηλικίας 39 ετών, που τελεί υπό κράτηση βάσει δικαστικού διατάγματος, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Εναντίον των τριών υπόπτων διερευνάται υπόθεση παράνομης εισόδου στη Δημοκρατία, υποβοήθησης προσώπου τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στη Δημοκρατία, υποβοήθηση υπηκόου τρίτης χώρας με πρόθεση και με σκοπό το κέρδος, μεταφοράς προσώπου διά υδάτινης οδού με μη ασφαλή ή υπερφορτωμένο σκάφος, και αδικημάτων σχετικών με την Περί Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Οργανωμένου Εγκλήματος Νομοθεσία.

Με το θαλάσσιο σκάφος, ξύλινη βάρκα, μήκους 10-12 μέτρων περίπου, αφίχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, 01η Σεπτεμβρίου, ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο, στη θαλάσσια περιοχή της Αμμοχώστου, 49 μετανάστες, από τους οποίους 27 άντρες, πέντε γυναίκες, και 17 ανήλικοι. Πέντε από τους ανήλικους ήταν ασυνόδευτοι.

Οι τρεις ύποπτοι βρίσκονταν μαζί με τους υπόλοιπους 46 μετανάστες στο σκάφος, που φέρεται να οδηγούσε ο 39χρονος ύποπτος.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

H Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν «συνεχίζει να εργάζεται με τους δύο ηγέτες, μεταξύ άλλων για την προώθηση των συμφωνημένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, και ιδίως για το άνοιγμα επιπλέον σημείων διέλευσης το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα του Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE