Πάνω από 275 χιλιάδες υπέβαλαν δήλωση εισοδήματος - Πρόστιμο 100ευρώ σε όσους δεν το έπραξαν

Πάνω από 275 χιλιάδες υπέβαλαν δήλωση εισοδήματος  - Πρόστιμο 100ευρώ σε όσους δεν το έπραξαν

Στους περίπου 275.400 ανήλθαν οι φορολογούμενοι που υπέβαλαν οριστικά τη Δήλωση Εισοδήματος Ατόμου για το 2021 μέχρι τις 31 Αυγούστου που ήταν η τελευταία ημερομηνία υποβολής της Δήλωσης, ενώ 4.300 Δηλώσεις παραμένουν ακόμη σε προσωρινή παραλαβή, παρά το γεγονός ότι από την 1η Σεπτεμβρίου η υποβολής Δήλωσης Εισοδήματος επιβαρύνεται με διοικητικό πρόστιμο €100.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο Έφορος Φορολογίας Σωτήρης Μαρκίδης είπε ότι «παρόλο που ο αριθμός των φορολογούμενων που επεξεργάστηκε τη Δήλωση Εισοδήματος Ατόμου για το φορολογικό έτος 2021 κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με τον αριθμό των φορολογούμενων που επεξεργάστηκαν την περσινή τους Δήλωση μέχρι την καταληκτική ημερομηνία, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αριθμός των φορολογούμενων που υπέβαλαν Οριστικά και Έγκαιρα τις Δηλώσεις τους για το 2021 σε σχέση με τη Δήλωση του 2020 είναι αυξημένος».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρκίδης είπε ότι μέχρι χθες 31/8/2022, τελευταία ημερομηνία υποβολής της Δήλωσης Εισοδήματος Ατόμου 2021, είχαν επεξεργαστεί τη Δήλωση περίπου 279.700 άτομα, εκ των οποίων "έχουν υποβάλει οριστικά και έγκαιρα τη Δήλωση Εισοδήματος Ατόμου για το 2021 περίπου 275.400 φορολογούμενοι (248.700 Μισθωτοί και 26.700 Αυτοεργοδοτούμενοι).

Σημείωσε ότι "παραμένουν Σε Προσωρινή Παραλαβή και δεν έχουν υποβληθεί περίπου 4.300 Δηλώσεις Εισοδήματος Ατόμου (3.400 Μισθωτοί και 900 Αυτοεργοδοτούμενοι)".

«Η αύξηση του αριθμού των Δηλώσεων Ατόμου 2021 που υποβλήθηκαν έγκαιρα αλλά και η όλη διαδικασία υποβολής της Δήλωσης, βρίσκει πολύ ικανοποιημένο το Τμήμα Φορολογίας», τόνισε ο Έφορος Φορολογίας, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν για την ετοιμασία και ανάρτηση της Δήλωσης, για την εξυπηρέτηση των φορολογούμενων, αλλά και τους ίδιους τους φορολογούμενους για την ανταπόκριση.

Τέλος, ο κ. Μαρκίδης είπε ότι "από σήμερα 1 Σεπτεμβρίου 2022, η υποβολή Δήλωσης Εισοδήματος Ατόμου 2021 από άτομο που έχει υποχρέωση υποβολής Δήλωσης, δηλαδή έχει μικτό εισόδημα που ξεπερνά τις €19.500, επιβαρύνεται με διοικητικό πρόστιμο €100".

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, επιχειρεί να «κλειδώσει» ένα νέο πολιτικό αφήγημα μετά τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες, σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση της Εζεκία Παπαϊωάννου, σηματοδοτούν μια πρώτη ένδειξη ανάκαμψης και σταθεροποίησης της εκλογικής του επιρροής. Πίσω από τη θετική αποτίμηση όμως, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η πιο σύνθετη πολιτική εξίσωση της επόμενης περιόδου: Η πορεία προς τις προεδρικές εκλογές του 2028.

BEST OF TOTHEMAONLINE