Μόλις πέρασε το έκτο κύμα κορωνοϊού η Κύπρος - Κυκλοφορεί το στέλεχος «Κένταυρος» διεθνώς

Μόλις πέρασε το έκτο κύμα κορωνοϊού η Κύπρος - Κυκλοφορεί το στέλεχος «Κένταυρος» διεθνώς

Η Κύπρος μόλις πέρασε το έκτο κύμα κορωνοϊού, το οποίο έχει προκληθεί κυρίως από τα στελέχη Όμικρον 5.1 και Όμικρον 5.2, δείχνουν τα γραφήματα της διαχρονικής μελέτης του Εργαστηρίου Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με αυτά (επισυνάπτονται), φαίνεται ότι το έκτο κύμα κορωνοϊού στην Κύπρο είναι σε πλήρη αποδόμηση.

Το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι το πιο γνωστό στέλεχος ανησυχίας που κυκλοφορεί στον κόσμο (κυρίως στην Ινδία) είναι το ΒΑ.2.75 γνωστό ως "Κένταυρος".

Μια σειρά από διεθνείς μελέτες υποδηλώνουν ότι τα στελέχη ΒΑ.2.75 ("Κένταυρος") και Όμικρον 5 (συμπεριλαμβανομένων των υποστελεχών 5.1 & 5.2) έχουν παρόμοιες «ικανότητες» να αποφεύγουν την ανοσία που παρέχεται από τη μόλυνση και τον εμβολιασμό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ολγκίν σε εγρήγορση: Κρίσιμη προεργασία Μενελάου–Ντανά πριν την συνάντηση Χριστοδουλίδη–Έρχιουρμαν

Ολγκίν σε εγρήγορση: Κρίσιμη προεργασία Μενελάου–Ντανά πριν την συνάντηση Χριστοδουλίδη–Έρχιουρμαν

Σε γενική ανασκόπηση και προεργασία των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά την συνάντηση των δύο ηγετών, προέβησαν την Τετάρτη ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μεχμέτ Ντανά, σε συνάντησή τους την Τετάρτη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE