LIKE ONLINE

LinkedIn: Προσοχή στις διαδικτυακές απάτες κατά την αναζήτηση εργασίας

LinkedIn: Προσοχή στις διαδικτυακές απάτες κατά την αναζήτηση εργασίας

Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το LinkedIn προσπαθούν να διευκολύνουν την αναζήτηση εργασίας και ενδεχομένως να βοηθήσουν κάποιους να βρουν μια θέση στην εταιρεία των ονείρων τους.

Κάτι που κάνει το LinkedIn να ξεχωρίζει, ωστόσο, είναι η πεποίθηση ότι πρόκειται για ένα ασφαλές μέρος, ένα επαγγελματικό περιβάλλον όπου μπορούμε να είμαστε πιο χαλαροί. Παρόλα αυτά, οι αναλυτές της εταιρείας κυβερνοασφάλειας ESET διαπιστώνουν ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική, πολύ περισσότερο όταν συνδυαστεί με το φαινόμενο της «Μεγάλης Παραίτησης» (Great Resignation).

Η διαδικτυακή απάτη που εκμεταλλεύεται το LinkedIn συνεχίζει να ευδοκιμεί και μάλιστα έχει απογειωθεί τους τελευταίους μήνες. Μερικοί απατεώνες χρησιμοποιούν απλά και παλιά κόλπα, όπως το να ζητούν τα τραπεζικά στοιχεία ή να ζητούν χρήματα ως αντάλλαγμα για μια φαινομενικά νόμιμη συνέντευξη για κάποια θέση εργασίας. Άλλοι χρησιμοποιούν άλλες πιο εξελιγμένες μεθόδους.

Πώς να παραμείνετε ασφαλείς

  • Να είστε προσεκτικοί στο LinkedIn, όπως θα ήσασταν και σε οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.
  • Εάν λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φαίνεται να προέρχεται από το LinkedIn, αλλά δεν είστε σίγουροι αν είναι νόμιμο, μην κάνετε κλικ σε κανένα σύνδεσμο. Αντ’ αυτού, ανοίξτε απευθείας το LinkedIn και ελέγξτε τις ειδοποιήσεις σας.
  • Αντιμετωπίστε με προσοχή τα αιτήματα για σύνδεση από άτομα που δεν γνωρίζετε. Εάν επικοινωνήσουν μαζί σας, μην κάνετε κλικ σε κανέναν σύνδεσμο. Αντ’ αυτού, κάντε μια αναζήτηση στο Google σχετικά με τον εργοδότη και πόσο αξιόπιστη είναι αυτή η σύνδεση. Αναρωτηθείτε «πώς με βρήκε αυτό το άτομο; Γιατί έρχεται σε επαφή μαζί μου;».
  • Βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις απορρήτου για άτομα εκτός των επαφών σας εμφανίζουν μόνο τις απαραίτητες πληροφορίες. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε οι άλλοι να βλέπουν την εργασιακή σας εμπειρία και την εκπαίδευσή σας, αλλά όχι απαραίτητα τον αριθμό τηλεφώνου σας.
  • Χρησιμοποιήστε ένα ισχυρό και μοναδικό κωδικό πρόσβασης ή φράση πρόσβασης.
  • Ενεργοποιήστε την επαλήθευση δύο βημάτων (επίσης γνωστή ως έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων). Σε περίπτωση που η σύνδεσή σας παραβιαστεί, θα είναι πολύ πιο δύσκολο για τους χάκερ να τη χρησιμοποιήσουν.
  • Ποτέ μη δίνετε προσωπικές πληροφορίες όπως αριθμούς ταυτότητας ή πιστωτικές κάρτες. Οι υποψήφιοι εργοδότες δεν θα σας ζητήσουν τα τραπεζικά σας στοιχεία ή τα διαπιστευτήρια σύνδεσης για να καταθέσουν τον μισθό σας.
  • Λάβετε υπόψη ότι οι πραγματικές προσφορές εργασίας τηρούν τους νόμους της χώρας και τους φορολογικούς νόμους. Προσφορές εργασίας που υπονοούν εύκολο πλουτισμό τείνουν να είναι απάτη.
  • Να είστε επιφυλακτικοί όταν σας γίνονται αιφνιδιαστικές προσφορές για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες ή επενδύσεις μέσω συνδέσμων που δεν γνωρίζετε. Στις μέρες μας, ο καθένας μας μπορεί να δημιουργήσει ένα website που να φαίνεται όμορφο και αξιόπιστο.
  • Αναφέρετε πάντα μια απάτη στο LinkedIn.
  • Το συμπέρασμα είναι ότι αν κάτι είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, πιθανότατα είναι (απάτη).

Πηγή: Newmoney.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες στο μενού – Δεν αποκλείεται και χαλάζι - Πότε υποχωρεί η σκόνη

• Ανδρέας Γεωργίου για τα γενέθλια της Σιμώνης Χριστοδούλου: Σε ευχαριστώ που φώτισες όλα μου τα σκοτάδια

• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Νοεμβρίου - Ο βίος των Αγίων

• Τα ζώδια σήμερα: Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον - Ένα Σάββατο - Θεία Δίκη ξεδιπλώνεται

• Βάζει τα γιορτινά της η Κύπρος - Άρχισαν οι προετοιμασίες για τα χριστουγεννιάτικα χωριά - Φωτογραφίες

• Απαγόρευση κινητών στα σχολεία: Πως θα επηρεάσει την ψυχολογία των μαθητών – Αρμόδιος ψυχολόγος του ΥΠΑΝ στο «Τ»



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Παρά τη μέχρι τώρα αδιάλλακτη τουρκική στάση, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μέχρι τέλους»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Παρά τη μέχρι τώρα αδιάλλακτη τουρκική στάση, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μέχρι τέλους»

«Την προσδοκία ότι η πρόσφατη πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα (ΓΓ) των Ηνωμένων Εθνών (ΗΕ), αποτέλεσμα και των δικών μας επίμονων προσπαθειών, θα οδηγήσει σε θετικές εξελίξεις», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κηρύσσοντας χθες την έναρξη του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με τίτλο «Κύπρος και Ρωμιοσύνη», που πραγματοποιείται στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top