Πυρκαγιά μεταξύ δύο κοινοτήτων – Σε εφαρμογή το «Ίκαρος 2» - Σε επιφυλακή η Πολιτική Άμυνα

Πυρκαγιά μεταξύ δύο κοινοτήτων – Σε εφαρμογή το «Ίκαρος 2» - Σε επιφυλακή η Πολιτική Άμυνα

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή, πυρκαγιά μεταξύ των Κοινοτήτων Πελαθούσα προς Πόλης Χρυσοχούς, στην επαρχία Πάφου.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου, Ανδρέα Κεττή, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά μεταξύ των Κοινοτήτων Πελαθούσα προς Πόλη Χρυσοχούς, η οποία φαίνεται να καίει ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Όπως ανέφερε ο κ. Κεττής, ανταποκρίθηκαν 2 πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Επαρχίας Πάφου. Επίσης 5 εναέρια μέσα, εκ των οποίων 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα πυρόσβεσης.

Νεότερη ενημέρωση από τον κ. Κεττή αναφέρει ότι, στο μέρος της πυρκαγιάς πνέουν ισχυροί άνεμοι και δυσχεραίνουν την πυρόσβεση. Ανακαλείται εκτός υπηρεσίας προσωπικό της Επαρχίας Πάφου. Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται. Η Πολιτική Άμυνα ενημερώθηκε και τέθηκε σε επιφυλακή για ενδεχόμενη προστασία των κατοίκων της Κοινότητας Πελαθούσα.

Στο σημείο βρίσκονται, 4 πυροσβεστικά οχήματα, 8 από το Τμήμα Δασών ενώ, ανταποκρίνονται άλλα 7 πυροσβεστικά οχήματα και προωθητές γαιών.

Ταυτόχρονα, σε εφαρμογή τέθηκε το «Ίκαρος 2». Σύνολο 7 εναέρια μέσα να επιχειρούν.

Σε ρόλο εναέριου συντονιστή είναι ελικόπτερο της ΜΑΕΠ και όχι Αστυνομίας λόγω άλλων καθηκόντων. Επιπρόσθετα ενημερώθηκαν και ανταποκρίνονται τα 2 ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων.

Δείτε φωτογραφία από το σημείο:

Περισσότερα σε λίγο...

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE